Svensson het i kvalet till US Open

Jesper Svensson var tvåa i USBC Masters förra helgen och är nu på väg mot en ny framgång i US Open. Han kvalade in som delad trea bland de 36 som gått vidare.

Jesper Svensson visar fortsatt toppform i kvalet till US Open där han är på väg mot en ny toppenplacering.

Jesper Svensson visar fortsatt toppform i kvalet till US Open där han är på väg mot en ny toppenplacering.

Foto: Bildbyrån

Bowling2021-04-09 13:16

US Open avgörs i Reno Nevada och inleddes tidigare i veckan med kvalspel där de 108 deltagande spelarna gjorde åtta serier var under tre dagar i följd på olika oljeprofiler. Jesper Svensson inledde med 1735, hade sedan 1699 och avslutade med 1876. Hans 5310 poäng räckte till en delad tredjeplats i kvalet där Jakob Buttuff toppade på 5469. De 36 bästa gick vidare och resultatet som krävdes för det var 5051. Förutom Svensson är även de svenska spelarna Martin Larsen och Kim Bolleby klara för fortsatt spel.

Jesper Svensson kommenterade sin insats till swebowl.se enligt följande.

– Jag spelade relativt långt ut med tanke på längden på profilen, men det var där friktionen fanns och i och med längden fanns det en hel del häng, säger Jesper Svensson som slog 1876 och är förvånad över resultatnivån:
– Att det gick upp så pass mycket är såklart lite förvånande, säger han.

För de som gick vidare väntar nu åtta serier ”cashers round” där de 24 bästa sedan går vidare till matchspel, och det spelas på ytterligare en ny oljeprofil. En 42 fot lång profil där Jesper Svensson inte har tränat så mycket på.
– Jag slog några slag nu efter vår start. Svårt att säga, antagligen kommer det fortsätta vara höga slagningar, säger Svensson.

Vinnaren utses på söndag kväll genom en stegfinal dit de fem bästa går. Förstapriset i tävlingen är 30 000 dollar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!