Systrarna tänkte nytt: Kulturlandskap del i ny plan

Kafé Tre systrar förverkligade idé med fika på vandringsled, i gammalt småländskt kulturlandskap, när coronaviruset krävde nytänk.

Josefina Ljungqvist, Erika Gustavson och Martina Wastring, som driver Kafé Tre systrar, ställer inte in utan om. Coronautbrottet har fått dem att tänka i nya banor.

Josefina Ljungqvist, Erika Gustavson och Martina Wastring, som driver Kafé Tre systrar, ställer inte in utan om. Coronautbrottet har fått dem att tänka i nya banor.

Foto: Charlotte Madestam

Virserum2020-06-26 11:15

All positiv respons från gästerna premiäråret 2019 gav systrarna Martina Wastring, Josefina Ljungqvist och Erika Gustavson rejält med energi att satsa vidare på sitt kafé.

Tidigare planer har dock fått stå tillbaka för andra, som vuxit fram i spåren av coronapandemin.

– Vi har beslutat ha allt utomhus i år, både försäljningen och alla bord. De flesta valde att sitta utomhus förra sommaren, men nu har vi utökat borden i trädgården så vi helt kan undvika de trånga utrymmena inne, säger Martina Wastring.

Men det betyder att verksamheten är helt väderberoende?

– Ja, vid regn håller vi helt enkelt stängt. Vi har dessutom bara öppet om helgerna med start den här lördagen, vi kände att vi inte klarar att ha öppet lika mycket som i fjol, när situationen är som den är.

Coronaviruset födde också en helt ny idé, i år kan man köpa en fikakorg och ta med den ut i naturen.

– Vi har ställt ut bänkar längs en fin vandringsled här i Vrånganäs, som går längs beteshagar, gärdesgårdar, odlingsröse och röda stugor – gammalt småländsk kulturlandskap, berättar Martina Wastring.

Dessutom har dressinuthyrningen på smalspåret öppnats mellan Gårdveda och Flaten, som är närmaste by, så systrarna har märkt att gäster kopplat ihop kaféet med den verksamheten och önskar göra ett stopp.

Så coronaviruset stoppar er inte?

– Det blir en annorlunda sommar, men vi vill det här så gärna. Det var så roligt förra sommaren och vi har redan märkt att folk söker sådana här utflykter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!