Tappade ledningen – tung förlust för RIF

Tredje raka? Nä. Rimforsa fick åka hem från Linköping med en bitter förlust i bagaget. Trots ledning blev det däng med 3-1. "Små marginaler som avgör", säger tränaren Erik Svensson.

Det blev förlust borta mot Studenterna för Rimforsa.

Fotboll2020-08-26 20:41

Seger mot Hemgårdarna. Seger mot Derby. Men mot Studenterna tog det stopp. Igen. Förra säsongen blev det två förluster mot Linköpingsgänget. Samma visa denna gång. Men det började bra. Drygt halvvägs in i den första halvleken tog RIF ledningen genom Noel Jackeltoft. Rimforsa var också i förarsätet i paus.

– Vi valde att ligga lågt med vårt lag från start. Det gjorde att vårt anfallsspel blev lidande, säger Erik Svensson.

Trots det ledde alltså Rimforsa i paus.

Nästan omgående efter halvtidsvilan kom så kvitteringen efter en fast situation.

– Vi tappar markering på bortre, säger Svensson och tillägger att det var en svåranalyserad match.

Ett individuellt skickligt Studenterna fick ytterligare vind i seglen när Maximilian Sjöström satte 2-1 på en snabb omställning. I slutminuterna fastställde Johannes Begabriel slutresultatet till 3-1 när RIF satsade offensivt i jakten på en kvittering.

– Det är små marginaler som avgör så här jämna matcher. Studenterna har mer boll än oss och känns giftigare i sina omställningar. De har mer fart när de anfaller. Det är väl kanske den stora skillnaden.

I RIF saknades de två tongivande spelarna Nisse Lindsten och Hilding Djerf.

Hos gästerna förtjänar backen Conny Pethnakin bäst betyg. Efter de inledande fem seriematcherna mot Linköpingslag, väntar nu serieledande Grebo i nästa omgång för Rimforsa.