Tätt och jämnt derby – VH vann i förlängning

Det krävdes förlängning för att skilja på Västervik och Vimmerby. Till slut var det VH som tog en meriterande seger med 4–3. Hjälte: den förra VIK-spelaren Pierre Gustavsson.

Vimmerby vann med 4–3.

Ishockey2020-09-23 21:15

Hockeypremiären närmar sig. Under onsdagskvällen möttes Västervik och Vimmerby i ett intressant derby. Sett över 65 minuter fick vi se en jämn match, där framför allt bortalaget presterade på en hög nivå med tanke på divisionsskillnaden.

I den första perioden var det dock Västervik som förde spelet. Precis som väntat. VIK spelade med en något högre fart och vaskade fram ett flertal farliga lägen. De gjorde också 1–0 genom Saku Kinnunen. Det resultatet var helt i sin ordning efter 20 minuters spel.

Efter pausvilan fick Vimmerby mer att säga till om. Gästerna fick ett mer etablerat anfallsspel och jobbade fram ett par VIK-utvisningar. I efterdyningarna av ett misslyckat 5-mot-3-spel kvitterade VH till 1–1 några minuter in i mittperioden. Det var backen Oskar Lindgren som gjorde mål.

Det skulle komma mer.

Efter 30:19 tog Vimmerby ledningen, efter att Max Popovic gjort sitt första mål för säsongen. Det var inte alls orättvist. I det skedet av matchen spelade bortalaget med betydligt mer energi än VIK. Hemmalaget höjde sig något ju längre perioden gick – och lyckades kvittera när klockan stod på 38:25. Det var den förre VH-spelaren Ludvig Jardeskog som hittade rätt med ett rappt handledsskott utifrån. Därmed var det helt jämnt inför den tredje perioden.

Där återtog Vimmerby ledningen tidigt. Det var ett vackert anfall, där Jakob Karlsson hittade Oscar Gustafsson som stod fri framför Daniel Marmenlind i VIK-målet. Det var Karlssons tredje assistpoäng i matchen.

Västervik kvitterade på nytt efter 49:04. Jacob Bjerselius stod för en fin aktion, när han gled förbi ett par VH-spelare och sköt in 3–3.

I slutet av den tredje perioden var det Västervik som tryckte på. Men det blev inga fler mål under ordinarie tid. Istället blev det spel 3-mot-3 i förlängningen.

Avgörandet kom när Pierre Gustavsson satte 4–3 med ett distinkt skott i det främre krysset. Det var ett skönt formbesked för Vimmerby – som har premiär nästa helg mot Tyringe. För Västerviks del väntar en ny träningsmatch på fredag, mot Vita Hästen.

Noterbart är att Västerviks NHL-meriterade nyförvärv Andreas Englund tvingades utgå tidigt i matchen, efter att han fått en puck i huvudet. Enligt uppgifter tvingades Englund uppsöka akuten efter den olyckliga incidenten.