Tess en talang som tippas gå långt: "Superhäftigt"

Tess Fridh finns med på en lista över talanger som innebandymagazinet har sammanställt. "Det känns superhäftigt och roligt", säger 17-åringen som är fostrad i Vimmerby IBK.

Tess Fridh anses som en av Smålands 25 största innebandytalanger.

Tess Fridh anses som en av Smålands 25 största innebandytalanger.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-05-06 19:50


På listan som webbtidningen innebandymagazinet har gjort återfinns 25 talanger som spås ta plats i ett SSL-lag i framtiden. För Tess Fridh känns det smickrande att bli omnämnd.

– Det är riktigt roligt såklart. Det är 25 spelare från Småland i åldern 15 till 21 år och både killar och tjejer som är med på listan. Jag känner en del av dem och det är alltid kul att bli uppmärksammad för det man gör, säger Tess Fridh.

I motiveringen till att hon tar plats på listan omnämns bland annat hennes förmåga att jobba hårt och alltid ge 100 procent ute på planen. Dessutom lyfts hennes fysik, teknik och spelförståelse fram.

– Det är väldigt smickrande ord och kul att höra, säger Tess som lämnade Vimmerby i höstas för att gå innebandygymnasiet i Jönköping. Där har hon fått en liten försmak av vad som krävs på SSL-nivå.

– Jag spelar i Jönköping IK Ungdom men vi har ett nära samarbete med JIK som spelar i damernas SSL. Under säsongen gjorde jag några träningar med laget och var med i en träningsmatch. Nästa säsong hoppas jag på fler chanser. Det är också kul att Greta Koponen kommer till Jönköping, så vi bli fler från Vimmerby. 

JIK kom sist i SSL den här säsongen, men hängde ändå kvar då det inte blev någon nedflyttning på grund av coronaläget. Den biten har även stört Tess vardag både innebandymässigt och i skolan.

– I början av säsongen kunde vi träna och spela matcher, men från november och framåt tog det ju stopp. I år har vi ändå kunnat träna under begränsade former, men man saknar att spela matcher och utan dem är det också svårt att bedöma om man utvecklas.

Tess hann spela nio matcher totalt för JIK Ungdom i Juniorallsvenskan, division två och Smålandscupen innan säsongen avbröts. På dessa noterades hon för nio mål och sex assist.

– Det gick bra på matcherna och det var framförallt kul att spela några matcher i Juniorallsvenskan där vi hävdade oss väl mot ett par andra förväntade topplag. Förhoppningsvis höjs gränsen i Juniorallsvenskan till 18 år till kommande säsong så vi får en chans till där.

Med en dryg månad kvar av första läsåret på gymnasiet är hon peppad att ta sig an de två kommande åren och utvecklas som spelare.

– Jag är målmedveten och gillar att träna. Nu gäller det bara att det blir en "vanlig" säsong i höst så vi kan komma igång med matcher. Det ser jag fram emot, säger Tess Fridh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!