Teurnberg berömmer sina mannar och val

Det var seriefinal i Bahausligan. En match som Dackarna vann med 48-42. "Det är fighters i hela laget", säger Mikael Teurnberg, Dackarnas lagledare.

Mikael Teurnberg nöjd efter segern.

Mikael Teurnberg nöjd efter segern.

Foto: Josef Jacobson

Speedway2021-07-20 22:00

Det var en match som var jämn mycket länge där både Dackarna och Smederna hade sina avbräck. Målillalaget saknade Jacob Thorssell men är Teurnberg är nöjd med resultatet.

– Att vinna mot serieledarna är riktigt bra och jag kände verkligen att detta inte var oavgjort förens sista varvet i femtonde heatet. 

Plats sex och sju har varit ifrågasatta men det gav utdelning.

– Många tycker jag är tokig men jag ser nu vad det kan ge. Jag hade en gammal tränare som kastade in Andreas Jonsson. Det är bara kliva in i skiten och ta för sig sa han och det klingade i mina öron när jag såg talangerna under våren, säger han och fortsätter: 

– En 15-åring kan bli knäckt av motgångarna. Att stå där i ett avgörande läge och ta poäng. Det är inte många som klarar av det. 

Laginsatsen är bra den med.

– Janowski och Doyle tar full pott. Under mina tio år som ledare för olika lag så är det något särskilt med Dackarna. Alla tar för sig och kemin utanför ovalen är också riktigt bra vilket bidrar enormt. 

Jerker Eriksson, lagledare för Smederna tycker segern är rättvis. 

– De är ett bättre lag än oss ikväll. Vi levererar inte på alla positioner och då förlorar man mot bra lag. Vi har ingen Doyle eller Janowski.

Dackarna-Smederna 48-42

Dackarna: Jason Doyle 15, Maciej Janowski 12, Luke Becker 12, Rasmus Jensen 6, Sammy van Dyck 3

Smederna: Michael Jepsen Jensen 15, Aleksand Loktaev 7, Pontus Aspgren 6, Andzejs Lebedevs 5, Gleb Chugunov 4, Johannes Stark 2

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!