Teurnberg: "Varit i kontakt med ett par förare"

Elitklubbarna i speedway (ESS) får nu möjlighet att ha nio förare i truppen istället för åtta. Dackelagledaren Mikael Teurnberg välkomnar regeländringen: "Det är bra, samtidigt tror jag stenhårt på de förare jag har i truppen idag", säger han.

Dackelagledaren Mikael Teurnberg välkomnar de nya regeländringarna.

Dackelagledaren Mikael Teurnberg välkomnar de nya regeländringarna.

Foto: Håkan Lundh

Speedway2021-05-06 18:30

Utöver möjligheten till fler förare så presenterades även två andra regeländringar under torsdagen: Den att transferkorten utökas från fyra till fem under säsongen, samt att stoppdatumen för transferkorten sätts till 31 juli.

– Det här är något som vi har diskuterat i elitserieklubbarna en tid. Det grundar sig i den osäkerhet som råder i coronatider. Nu fick vi igenom det här och det ökar tillgängligheten. Genom att vi fyller på en förare i trupperna så är vi bättre garderade om något skulle hända. Det behöver inte vara relaterat till pandemin, utan det kan handla om att det är inställda flyg för våra förare och så vidare, säger Mikael Teurnberg. 

Har ni något nytt på gång?

– Jag har följt den danska och polska ligan noggrannt och har redan varit i kontakt med några aktuella förare. Men för oss handlar det inte om att vi vill spetsa till truppen, utan jag tror stenhårt på killarna vi redan har. Jag har varit tydlig med att föraren som vi väljer garanterat ska vara tillgänglig när vi vill ha honom och att han håller en bra nivå. Jag ser det mest som en backup. 

Är ni nära att göra klart med en förare?

– Nej, det kan jag inte säga. Vi vill avvakta. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!