Thorssell var imponerad av debutantens framfart

Jacob Thorssell stod för en stabil insats med nio poäng för Dackarna mot Lejonen. Han var även imponerad av debutanten Luke Beckers framfart. "

Luke Becker svarade för en lovande debut.

Luke Becker svarade för en lovande debut.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-06-18 07:15

Dackarnas match mot Lejonen drog ut rejält på tiden. Dels skedde en hel del vurpor under matchens gång och domaren kallade till omstart vid ett par tillfällen för ojämna starter. Efter att tvåa heat avverkats fick man även vänta i 45 minuter på att ambulansen med sjukvårdspersonal skulle bli redo efter att ha fått tycka ut på ett sjukdomsfall på publikplats.

– Det är trist när sådant händer. Jag hoppas verkligen att det gick bra för den som drabbades, sa Dackeföraren Jacob Thorssell i depån efter matchen.

Han var en av få förare i lagen som inte fick bråttom iväg och hade tid att ge sin syn på matchen.

– Många andra förare skulle iväg och köra i Polen imorron och fick väldigt bråttom för att hinna med färjan från Trelleborg. Jag ska vidare till Italien härnäst men har inte lika bråttom, sa Thorssell som körde in nio poäng till slut.

– Det gick ändå helt okej, men det dröjde till sista heatet innan jag lyckades vinna ett heat och det var skönt att få göra det.

Segern med 50–40 mot Lejonen blev ganska odiskutabel till slut och en stor anledning till det var Luke Beckers inhopp i Dackarna.

– Jag har kört med honom i England tidigare och har sett honom i Polen en del så jag visste att han var bra. Det var ändå jäkligt imponerande av honom att kliva in direkt och prestera på det viset. Luke kommer vara med och utmana om en plats i laget framöver, säger Thorssell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!