Timmerbil i olycka vid rondell i Hultsfred

Vid lunchtid på fredagen inträffade det en olycka på riksväg 34 i Hultsfred. Det var en lastbil som välte och påverkade trafiken i flera timmar.

Timmerbilen välte och blev liggande på sidan och för att komma åt att bärga den fick lasten först flyttas över på en annan lastbil.

Timmerbilen välte och blev liggande på sidan och för att komma åt att bärga den fick lasten först flyttas över på en annan lastbil.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-04-23 12:59

– Det var en timmerbil som la sig på sidan, medan släpet var kvar på vägen. Det var också ett dieselläckage som vi behövde ta hand om omgående, säger Fredrik Sääw, räddningschef i beredskap i Hultsfred. 

Enligt uppgifter på plats handlade det dessbättre inte om några större mängder diesel. Det fanns också en viss oro för att det läckte ut hydraulolja – men det läckaget fick räddningstjänsten stopp på.

Efter olyckan var det trafikstörningar i båda riktningarna på riksväg 34. Vår reporter på plats, Olof Carlson, berättade att polisen viftade förbi bilister i fel riktning i rondellen. Det var en riktning i taget som gällde för att lösa situationen. 

Men trots det bildades det en del köer förbi olycksplatsen, eftersom södergående körfält ut ur rondellen blockerades. Lastbilens släp stod kvar på vägen, medan bilen låg på sidan i diket. För att komma åt att bärga bil och släp fick timmerlasset flyttas över till en annan bil, som rekvirerades. Och sedan kunde lastbilen bärgas.

– Bränsletanken höll, men det har runnit ut en mindre mängd genom tanklocket. Och eftersom olyckan inträffade väldigt när Hultsfreds vattentäkt, närmsta grundvattenrör var bara fem meter från olyckan, så kommer en sanering av platsen att börja så snart lastbilen är bärgad, berättade driftschef Mikael Nilsson på ÖSK, som var på plats.

Ingen person kom till skada vid olyckan. Vid 18-tiden på fredagskvällen meddelade Trafikverket att trafiken flöt på som vanligt igen.

En timmerbil la sig på sidan i rondellen medan släpet fortfarande stod på vägen.
En timmerbil la sig på sidan i rondellen medan släpet fortfarande stod på vägen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!