De klev fram i de dramatiska matcherna

Innebandy, ishockey och padel. Det är sporterna som finns representerade på vår nya lista. I topp hittar vi Rimforsas Tobias Claesson, som gjorde en ny stark match – och fina mål.

Tobias Claesson, Joel Stridell och padelduon Linda Carlsson och Caroline Phalén är några av de som är med på vår lista.

Tobias Claesson, Joel Stridell och padelduon Linda Carlsson och Caroline Phalén är några av de som är med på vår lista.

Foto: Arkiv

Sport2021-11-29 12:55

1) Tobias Claesson, Rimforsa IF

Självklart fortsätter Tobias Claesson att leverera på hög nivå i Rimforsa. I toppmötet mot KFUM Norrköping visade han vägen när de svartvita tog en superviktig seger med 5–4. Claesson gjorde två fina mål i den första perioden, där hans andra beskrevs som ett tekniskt nummer i den högre skolan. Rimforsas poängkung stod också för en passning till radarkompisen Marcus Karlssons fullträff till 5–1. Ett mål som faktiskt visade sig vara matchavgörande. Tränaren Johan Tillmar ville egentligen hylla varenda spelare för insatsen, vi valde att ta ut en av dem på vår lista.  

undefined
Tobias Claesson är het i Rimforsas innebandylag.

2) Joel Stridell, Virserums SGF

Virserum fortsätter att vinna i hockeytrean. Som väntat blev det seger mot Eksjö med 6–2. Forwarden Joel Stridell blev något av matchvinnare då han satte två mål och dessutom passade fram till ytterligare två. Efter 14 omgångar har Stridell stått för åtta mål, vilket är delad trea i den interna skytteligan. Bara Jordan Fogerty och Thomas Mansbridge har gjort fler. 

3) Emma Sjökvist, Vimmerby IBK

Med på listan för andra veckan på raken. Det blir lätt så när man kliver fram och presterar på hög nivå ännu en gång. Mot Ryd gjorde hon tre mål för andra matchen i rad i triumfen med 4–2. "Hon visar helt rätt inställning och vilja i det fysiska spelet och får med sig viktiga mål  tack vare det", sa tränaren Micael Nilsson om Emma Sjökvist efteråt. 

4) Linda Carlsson/Caroline Phalén, padel

Det var liksom inget snack. Det nykomponerade padelparet Linda Carlsson och Caroline Phalén visade sig klassen bättre än motståndarna i padelturneringen lag-americano som avgjordes i Vimmerby i helgen. De vann A-klassen med 34 vunna games. "Det kändes bra direkt. Jag tycker att vi kompletterade varandra väl", sa Phalén om samspelet med Linda Carlsson. 

undefined
Linda Carlsson och Caroline Phalén är med på vår lista.

5) Pelle Ström/Christian Lindberg, ishockey

Backduon har varit två av Vimmerbys absolut bästa spelare under hösten i Hockeyettan. I helgen fick de chans att visa upp sig på allsvensk nivå, när Vita Hästen var i behov av backförstärkningar. Det blev seger för Hästen mot Tingsryd i fredags och förlust mot Västervik i söndags. Inlånade Ström och Lindberg stod för varsin assistpoäng i segermatchen. Nu väntar återigen spel för Vimmerby och i Allettan som drar igång om en knapp vecka. 

Virserum fortsätter vinna. Joel Stridell är en av de som visar bra form.
Virserum fortsätter vinna. Joel Stridell är en av de som visar bra form.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!