Totalt fem gripna misstänkta för guldsmedsrånet

I en samlad insats av polisen greps på torsdagen totalt fyra personer på tre olika adresser i Skåne. De misstänks för inblandning i guldsmedsrånet i Vimmerby tidigare i oktober.

Ytterligare tre personer har gripits misstänkta för inblandning i rånet mot en guldsmedsbutik i Vimmerby.

Ytterligare tre personer har gripits misstänkta för inblandning i rånet mot en guldsmedsbutik i Vimmerby.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2020-10-29 12:08

Åklagare Kjell Jannesson anhöll de fyra personerna i sin frånvaro redan under onsdagen. Tidigt på torsdagsmorgonen slog polisen till mot en adress i Malmö där en man i 30-årsåldern greps. Lite senare skedde ett tillslag mot en adress i Skåne där två män i 20-årsåldern anhölls. Vid lunchtid på torsdagen greps ytterligare en man i 20-årsåldern på en annan adress i Skåne.

– Tillslagen skedde i samarbete mellan personal från polisen i Vimmerby, Västervik och Skåne, säger åklagaren Kjell Jannesson.

Husrannsakningar har genomförts i samband med samtliga ingripanden och vissa fynd har säkrats.

– Så är det, men jag vill inte kommentera vad det rör sig om för beslag, säger Kjell Jannesson.

Vad har föranlett gripandet av dessa fyra personer?

– Det är personer som har dykt upp i utredningen genom samband med den bil som användes vid rånet samt uppgifter från telefontrafik och annan yttre och inre spaning som gjort att de har kunnat knytas till brottet, säger Kjell Jannesson.

Förhör med de fyra nya misstänkta har inletts.

– Det kommer bli fortsatta förhör de närmaste dagarna och så ska de gripna föras till häktet i Kalmar. Förhoppningsvis kan häktningsförhandling ske på lördag eller söndag, säger Kjell Jannesson.

Sedan tidigare sitter den man i 25-årsåldern som greps i Vimmerby samma dag som rånet skedde häktad misstänkt för grovt rån.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!