Tränaren: "Det var ganska väntat"

Seriestarten i division 3 flyttas fram ytterligare två veckor för Västerviks FF.

Jimmy Svensson får vänta att debutera som VFF-tränare eftersom seriestarten har flyttats fram ytterligare två veckor.

Jimmy Svensson får vänta att debutera som VFF-tränare eftersom seriestarten har flyttats fram ytterligare två veckor.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2021-05-11 15:39

Svenska Fotbollförbundet hade förhoppningarna att kunna starta seriespelet för division 3 den 22–23 maj, men så blir nu inte fallet och anledningen är självklart att smittspridningen av covid-19 fortfarande är för hög.

Därmed har förbundet flyttat fram seriestarten två veckor och nu är förhoppningarna att kunna starta seriespelet den 4–6 juni.

– Vi har fått besked från förbundet att de skjuter på seriestarten två veckor och det var ganska väntat med tanke på smittspridningen, säger VFF:s tränare Jimmy Svensson.

I den planering som ligger så inleder VFF i Norrköping mot IK Sleipner fredag den 4 juni och första hemmamatchen ska spelas söndag den 13 juni mot Torstorps IF.

– Nu har förbundet skickat ut en enkät med en fråga om vi vill spela enkel- eller dubbelmöten. Jag vet att alla vill spela dubbelmöten, men någonstans börjar nu bli ont om tid. Det kan bli så man får spela under semesteruppehållet eller vardagsmatcher. Jag är inställd på att det blir enkelmöten, men självklart hoppas jag det blir dubbelmöten, menar Jimmy.

VFF-tränaren tycker det är bättre att stänga ner seriespelet helt och hållet för att sedan starta serien i augusti istället. Förra året spelades två omgångar i juni innan serien tog sommaruppehåll.

– Känslan är att det inte ska bli något spel innan sommaruppehållet och jag förstår inte varför man ska dra igång innan. Vi har bara tio matcher i vår serie så där vinner vi en vecka, berättar Jimmy Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!