Tränaren om övergångarna: "Skönare åka BMW än Dacia"

För knappt två veckor sedan stod Åseda Hockey för en riktig värvningsbomb när man presenterade poängkungarna Simon Dahl och Jim Nordh från värsta rivalen Virserums SGF. "De kommer vara våra toppspelare", säger tränaren Fredrik Pettersson.

Fredrik Pettersson, huvudtränare i Åseda Hockey.

Fredrik Pettersson, huvudtränare i Åseda Hockey.

Foto: Ossian Mathiasson

Ishockey2020-05-13 11:45

När den gångna ishockeysäsongen tog slut var det länge osäkert om Virserums SGF skulle få behålla sina stjärnor Simon Dahl och Jim Nordh. Enligt dem själva stod det mellan att fortsätta i VSGF eller avsluta karriärerna. 

Men så kom det mycket uppmärksammade och oväntade beskedet att Dahl och Nordh skrivit på för Virserums stora rival Åseda Hockey. Värvningarna chockade i princip alla.
– När sportgruppen sa att de skulle kontakta Simon tänkte jag bara "lycka till", säger Åsedas tränare Fredrik Pettersson och fortsätter:
– Men de (sportgruppen) gjorde ett fantastiskt bra jobb.

Pettersson har ett förflutet som tränare i VSGF och känner till föreningen väl. Han menar på att han inte fått några reaktioner från Virserumshåll än.
– Jag trodde att jag skulle bli det svarta fåret i det här men jag har inte hört någonting alls faktiskt. Samtidigt så var det inte jag som var inblandad i övergångarna utan det har sportgruppen skött. Däremot förstår jag att de i Virserum är besvikna, det hade jag också varit, säger han.
Varför tror du att Dahl och Nordh valde Åseda?
– De vill ha en ny utmaning och det har jag full förståelse för. Åseda är en väldigt bra förening och jag tror att helheten spelade in. Vi har nog en bättre organisation för dagen och det är klart att det är skönare att åka BMW än att åka Dacia.
Hur högt rankar du spelarna rent kvalitetsmässigt?
– De kommer vara våra toppspelare. Sedan är det två bra killar också som kommer att bidra till slutmålet, vilket är division två. 

Fredrik Pettersson förlängde nyligen kontraktet med Åseda över nästa säsong och kommer att fortsätta som huvudtränare för laget.
– Lagbygget inför nästa säsong går nästan oförskämt bra. Vi har bara två-tre platser kvar att fylla. Det rör sig om en forward och en back i första hand. För att vara en division tre-klubb så ser det mycket bra ut och vi är jättenöjda. Vi hoppas kunna presentera två assisterande tränare nu i veckan också, säger Pettersson.

Förra säsongen vann Åseda grundserien i Hockeytrean, före Virserum, och kom sedan trea i Alltrean. Till nästa säsong får man ses som något av favoriter.
– Det kommer bli en tuff resa men absolut, vi är en av favoriterna. Alla lag kommer att vilja slå oss, avslutar Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!