Tränaren om Vimmerby: "De är svåra att komma åt"

Troja/Ljungby fick en ganska behaglig resa mot Teg i åttondelen. Tränaren Roger Forsberg tror att kvartsfinalen mot Vimmerby blir betydligt tuffare. "Vi kan i alla fall inte klaga på att vi inte har koll på varandra", säger han skämtsamt.

Roger Forsberg och hans Troja/Ljungby inleder kvartsfinalserien mot Vimmerby på tisdag, hemma i Ljungby Arena.

Roger Forsberg och hans Troja/Ljungby inleder kvartsfinalserien mot Vimmerby på tisdag, hemma i Ljungby Arena.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-04-05 21:00

7–1 och 4–2 mot Umeålaget Teg förra veckan. Troja/Ljungby visade att man höll för favoritskapet och att man prickat formen lagom till slutspelet. 

– Kort sammanfattat så var vi numret större och bättre än Teg, menar Troja-tränaren Roger Forsberg. 

När Vimmerby Hockey, som var rankade fyra, skulle välja motståndare i kvartsfinalen hade man inte så mycket att välja på. Troja var det enda laget som var kvar. 

– Det är alltid svårt att veta vilka som väljer en, men det var ingen större överraskning att vi valdes sist, säger Forsberg, som av förklarliga skäl har stenkoll på VH:

– Ja, vi har ju mötts ett antal gånger under säsongen. Vi kan i alla fall inte klaga på att vi inte har koll på varandra, haha. 

På tisdag smäller det, med möte nummer ett i Ljungby Arena. Därefter väntar en returmatch i Vimmerby ishall på fredag, där även en eventuell tredjematch också spelas på lördag. 

– Vimmerby är ett bra lag som är tajta centralt och som är målsnåla bakåt. De är svåra att komma åt. Det kommer, som alltid, bli små marginaler som avgör, menar Forsberg.

Hans Troja inledde Allettan på ett ganska svajigt sätt i vintras, men kom igång mot slutet och slutade femma.

Vad är förklaringen till er uppryckning?

– Vi har hittat tillbaka till vårt spel och framför allt så har vi mer fart i det vi gör. Vi är inte lika ängsliga som förut. 

Sporten är på plats i Ljungby Arena på tisdag och direktrapporterar från matchen. Nedsläpp är klockan 18:00! 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!