Tränarens besked till lokala klubben: "Har tackat ja"

Många lokala fotbollslag har fullt upp med att sätta truppbygget och lösa tränarfrågan inför nästa säsong. Ett lag som kan bocka av det sistnämnda är Rimforsa IF:s damer. Mats Andersson kommer att fortsätta som huvudtränare.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-11-10 11:48

– Ja, jag fortsätter. Inget är påskrivet än men jag har fått förfrågan om att förlänga och jag har tackat ja till det. Vi har inte gått in i detaljer än, säger Mats Andersson, som ledde laget till avancemang från division 3 till division 2 det här året. 

När det kommer till truppbygget ser det ljust ut för RIF. I nuläget har man fått klartecken från runt 20 spelare från årets trupp, där målsprutan Hanna Hellström är en av dem som bestämt sig för att fortsätta. 

– Det är inte klart att någon ska lämna, men vi har två som ska träna med andra klubbar. Vilka spelare det är håller jag för mig själv, säger Andersson, som även berättar att man jobbar på ett par nyförvärv:

– Ser man till resultaten vi gjorde så är jag inte orolig och med den truppen vi har ska vi kunna hålla oss kvar i "tvåan", absolut. Sen vill man gärna spetsa till det med ett par spelare för att vara med och kunna slåss högre upp. 

undefined
Mats Andersson ledde laget den senaste säsongen, då man stod för en succésäsong.

En spelare som fått frågan av RIF är den förra skyttedrottningen Sofia Ejlertsson, som spelat i Tinnis den senaste säsongen. Ejlertsson gjorde 23 mål för RIF säsongen 2019 och var en bidragande faktor till att man tog steget upp till division 3 då. 

– Jag har haft kontakt med henne och hon har sagt att hon ska provträna med Kenty. Hon har sagt att det står mellan Tinnis och Kenty eftersom hon ska bo kvar i stan, menar Andersson. 

Så hon har alltså tackat nej till RIF?

– Hon kom fram till att det inte var aktuellt i nuläget. Så ja, man kan säga att hon har tackat nej.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!