Tränarens vädjan: "Våga ta ett tidigt och eget beslut"

Premiären i de lokala fotbollsserierna kommer sannolikt skjutas fram till början av maj. Så här ser några av de lokala klubbarnas tränare på situationen.

Vi kollade vad några lokala fotbollstränare tycker om senaste beskedet kring seriepremiärerna.

Vi kollade vad några lokala fotbollstränare tycker om senaste beskedet kring seriepremiärerna.

Foto: Arkiv/Kollage

Fotboll2021-03-10 20:45
undefined
Joakim Svensson är tränare för Virserum/Järnforsen.

Virserum/Järnforsens tränare Joakim Svensson efterlyser ett snabbt och tydligt besked från Smålands Fotbollsförbund.

– Jag tycker att förbundet ska sätta ned foten och gå ut tidigt och tala om för klubbarna vad som gäller. Om beslutet blir att stänga ner och börja om i maj eller i augusti som ifjol och bara köra en enkelserie bryr jag mig inte så mycket om. Bara man vågar ta ett tidigt och eget beslut, säger han.

Hur ser det ut i nuläget för er verksamhet?

– Vi har kommit igång med gemensam träning ganska nyligen. Vi valde att avstå möjligheten att träna i Järnforsens sporthall tidigare i vinter och alternativet att vara i Prolympias hall i Virserum har inte varit tillgängligt. Därför har vi tränat på Emåvallen i Järnforsen, men det kommer bli svårt framöver om det kommer mer snö. Dessutom bor många av våra spelare i Virserum är ganska unga så det är struligt att transportera folk till Järnforsen, säger Joakim Svensson.

undefined
Rimforsa IF:s tränare Mats Andersson.

Rimforsa IF:s damer förbereder sig för debutsäsongen i division 2 och tränaren Mats Andersson har länge räknat med att premiären skulle bli försenad.

– Jag har varit förberedd på det sedan vi började i januari och har förståelse för att det är svårt att sia om hur det blir framöver också. Vi har hela tiden siktat på seriepremiär i april i våra förberedelser och får vi vänta till maj är det inga problem, men det vore kul om det blev en vanlig serie med dubbelmöten i alla fall, säger han.

Är det svårt att hålla motivationen uppe bland spelarna?

– Det tycker jag inte. Vi har haft mellan 18 och 22 spelare på varje träning och spelarna har hållit sig friska. Det har varit lite knepigt för mig som tränare dock att lägga upp träningarna som man vill och samtidigt följa de restriktioner som finns.

Karlo Goranci är ny huvudtränare för HM IS i division 5. Han hade räknat med en seriepremiär enligt det ursprungliga schemat. 

– Ja, jag trodde faktiskt att Smålandscupen också skulle dragit igång nu till helgen. Det är tråkigt, speciellt eftersom man inte kan sätta ett system när det inte är några matcher. Samtidigt sitter alla i samma sits, så jag ska inte klaga. Jag hoppas bara att vi kommer igång i maj som de nu sagt. Sport är viktigt, oavsett nivå. 

Hur ser träningsupplägget ut?

– Vi tränar en gång i veckan, i Eksjö. När vi får gå på gräs så kommer vi köra två pass i veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!