Tränarna tycker till om den nervkittlande avslutningen

Hultsfreds FK eller Södra Vi IF? Det är den troliga striden om den sista kvalplatsen till division fyra. "Pressen ligger på Hultsfred", säger Södra Vi:s tränare Peter Magnusson. "Det är helt öppet", menar Hultsfreds Krister Borgh.

Södra Vi 2 oktober 2020 13:36

Med tanke på fjolårets framgång nämndes såklart Södra Vi IF i förhandssnacket som en potentiell toppkandidat. Samma sak med degraderade Hultsfreds FK. Nu står vi där, med en omgång kvar att spela. Allt tyder på att fighten om den sista kvalplatsen står mellan de båda klubbarna, trots att Målilla ligger och lurar i vassen. 

Vi fick ett snack med tränarna i HFK och SVIF.

– Det ser bra ut. På gårdagens träning var vi 26 spelare, och ja...det är där någonstans vi snittar i år. Vi har ett helt gäng med duktiga 16-17-åringar som är med och konkurrerar. Det är sannerligen inte enkelt att plocka ut en trupp och minst lika svårt att ta ut en startelva, säger Krister Borgh, som lägger till att alla spelare är tillgängliga inför derbyt mot Storebro. 

 

Hultsfred och Södra Vi har samma antal poäng inför epilogen, där HFK har ett mål tillgodo. 

– Vi ska försöka ha koll på vad det står i den andra matchen (Södra Vi mot Fårbo). Vi ska göra det bästa vad vi kan och utnyttja vår fart. Det skulle kännas surt om vi inte når kvalet eftersom vi inte förlorat en enda seriematch hittills, säger Borgh. 

SVIF-tränaren Peter Magnusson ligger lågt inför avgörandet:

– Det är ett tekniskt och skickligt Fårbo vi möter. Och också ganska tunga att möta. Men det ser bra ut inför matchen och vi har som det ser ut alla tillgängliga. Vi kör på samma trupp som mot Djursdala, med den ändringen att Elias Karlsson ersätter Ossian Mathiasson. Vi känner ingen press, utan den ligger på Hultsfred, säger Magnusson. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Allvin

Ämnen du kan följa