Tredje raka förlusten för VH – skapade nerv i slutet

Vimmerby Hockey åkte på sin tredje raka förlust i Allettan. Seriesuveränen Nybro var för starka i Liljas Arena och trots en VH-forcering i den sista perioden så kunde hemmalaget vinna med 5–2.

Ishockey2021-01-24 18:14

Formtoppade Nybro inledde matchen mot Vimmerby med stort självförtroende och kontrollerade tempot. Men VH hade ett par chanser och några fina sekvenser. När prick tio minuter hade spelats drog Oskar Lindgren på sig en onödig utvisning. Nybro fick läget i powerplay – och såg inte ut att få utdelning. Då, precis när VH blivit fulltaliga igen, tog Janne Väyrynen tag i pucken, drog en VH-back och smällde upp den i nättaket bakom Gustav Bågenvik.

VH hade ett par bra minuter efter baklängesmålet och satte lite tryck på hemmalaget. Då hittade en chanspuck rätt till en Nybro-forward, som sköt stenhårt mot Bågenvik. Det skottet klarade målvakten, men på returen dök Simon Hansson upp och kunde raka in 2–0 i öppet mål.

Något var tvunget att hända i bortalaget. Och visst kom man ut med bättre fart och mer vilja till den andra perioden. Lagen hade varsin stolpträff under de inledande minuterna. Efter 13 minuter gick VH bort sig och Nybro passade på. Sebastian Borg hittade in med en perfekt passning till en fri Adam Persson, som inte gjorde några misstag.

Två minuter senare fick hemmalaget en ny chans i powerplay och behövde mindre än 30 sekunder på sig för att göra 4–0. Viktor Bolin sköt ett stenhårt, lågt skott mellan benen på en chanslös VH-målvakt.

Dramatiken såg ut att utebli. Men den kom. Josh Brittain fick göra sitt första mål i VH-dressen efter drygt två minuter i den sista perioden. Inte ens en minut senare kom VH:s första powerplay – och Sebastian Vidmar gav VH rejäl kontakt efter att ha slagit in en retur. 4–2 och match igen!

Nybro började darra och fick inrikta sig på försvarsspelet. VH jagade och jagade men fick inte in det tredje målet. Lindgren, Ljung, Carlsson och Nyman försökte alla med skott utifrån. Johansson i hemmamålet stod pall för allt och tiden rann iväg. VH gjorde ett sista försök med tre minuter kvar och plockade ut målvakten. Men istället för ett mål framåt så åkte man på ett bakåt. Janne Väyrynen gjorde sitt andra för dagen när han skickade in 5–2 i öppen kasse och stängde tillställningen.

Nybro tog sin sjätte raka seger i Allettan, medan VH inkasserade sin tredje raka förlust.

Nybro–VH 5–2

Målen: 1–0 (12:03) Janne Väyrynen, 2–0 (17:47) Simon Hansson, 3–0 (33:50) Adam Persson, 4–0 (36:37) Viktor Bolin, 4–1 (42:37) Josh Brittain, 4–2 (45:02, spel 5 mot 4) Sebastian Vidmar (Pelle Ström, Josh Brittain), 5–2 (59:52) Janne Väyrynen.

Skotten: 32–23 (17–6, 9–7, 6–10).