Trotjänaren kan lämna VIF – aktuell för lokalrivalen

Han är en av Vimmerby IF:s allra bästa målskyttar någonsin. Det finns dock en risk för att Rickard Thuresson prickar in sina mål med ett annat klubbmärke på bröstet nästa säsong. "Det kanske är dags att andra får chansen", säger han.

Rickard Thuresson kan ha gjort sin sista match i VIF-tröjan.

Rickard Thuresson kan ha gjort sin sista match i VIF-tröjan.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-10-28 12:05

Rickard Thuresson har varit Vimmerby IF trogen under många, många år och öst in mål för klubben. 33-åringen är överlägsen etta på listan över VIF:s bästa målskyttar på 2010-talet och stod för 13 mål i division 4 under säsongen som gick. 

Nu flaggar han för att det kan bli spel i en annan klubb nästa år, av flera anledningar.

– Jag har en kropp som är trött på konstgräset. Det sliter på knäna att spela där, även om jag inte varit skadad så ofta. Jag hade velat spela på naturgräs, menar Thuresson.

– Sen är det kanske dags att andra får chansen. Jag kan inte träna så ofta på grund av mitt jobb och det är tråkigt om någon annan får stå åt sidan för det.

En klubb som hört av sig är konkurrenten IFK Tuna, som klarade sig kvar i "fyran" i år.

– Tuna har varit på mig och det känns också aktuellt. Sen har Ola (Lindblom, mittback i Gullringens GoIF) frågat om Gullringen får höra av sig, men det har min sambo sagt nej till, skrattar Thuresson.

Men ett beslut om vilken klubb det blir lär dröja, om man får tro honom själv.

– Jag har inte bestämt mig helt än. Så länge kroppen och allt fungerar så kan jag absolut tänka mig en fortsättning i VIF. Kommunen har ju sagt att ett byte av konstgräsmattan ligger i budgeten, så det återstår att se hur det blir med det. Men ett beslut är långt fram och jag har ingen brådska, säger "Thure".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!