Tuna förlorade mot topplaget: "Bjuder på målen"

Topplaget Stensjön vann med 5-2 (2-0) hemma mot IFK Tuna, som harvar i botten. Nu riskerar Tuna negativ kvalplats inför sista omgången. Men de kan få oväntad hjälp - av just Stensjön.

IFK Tuna fick deppa efter förlust med 5-2 mot Stensjön.

IFK Tuna fick deppa efter förlust med 5-2 mot Stensjön.

Foto: Arkiv

Fotboll2020-09-26 17:18

Serietvåan spelar nämligen mot Aneby SK i sista omgången. Och det är just Aneby som slåss med Tuna om att undvika negativt kval. 

– De lovade att vinna den. Men det bästa är om vi vinner vår match, så behöver vi inte förlita oss på någon annan, säger Tunatränaren Mattias Gustavsson.

Matchen då? Tuna gjorde det bra och bjöd på tufft motstånd, enligt tränaren Mattias Gustavsson. Men de lyckades inte omvandla spelet i mål och poäng. 

Istället var det Stensjön som gick ifrån till tvåmålsledning i första halvlek. 

– Vi hade chanser att ta ledningen innan deras 1-0. Men det ville sig inte. Sedan får vi några skitmål emot oss, som vanligt. Vi slarvar, suckar Mattias Gustavsson. 

Stensjön gjorde 3-0 tidigt i andra halvlek. Victor Gustavsson gav IFK en reducering, men hoppet om en upphämtning försvann direkt. Stensjön gjorde både 4-1 och 5-1.

– Vi bjuder på flera av målen idag. Det är för mycket slarv, precis som i många matcher innan. Men jag tycker ändå att vi bjuder upp till dans och är med i matchen. Resultatet blev för stort, det speglar inte riktigt matchbilden. 

Victor Gustavsson gjorde 5-2, men närmare kom inte Tuna. Nu väntar en nervös sista omgång, där de tar emot Myresjö/Vetlanda. IFK har en poängs försprång på Aneby på kvalplats. 

– Vi får se till och vinna. Det är det som gäller, säger Mattias Gustavsson, som ger beröm till Gustavo Borges för insatsen mot Stensjön. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!