Tung kväll för VH – Troja stod för mäktig överkörning

Det tog 18 sekunder för Troja/Ljungby att ta ledningen mot Vimmerby Hockey. Efter det lyckades VH aldrig resa sig. Istället blev det en överkörning (4–0) av Troja, som tog tre komfortabla poäng.

Tomas Rydéns Vimmerby Hockey föll tungt borta mot Troja/Ljungby.

Ishockey2020-11-20 21:10

Troja/Ljungby på bortais är givetvis en tuff uppgift på förhand. Men Vimmerby Hockey åkte dit med en god känsla och med vetskapen om att en seger skulle jämna ut förhållandena i toppen och ta dem närmare just Troja, som låg etta i serien inför mötet.

Det blev inte riktigt så. Troja behövde bara 18 sekunder för att spräcka nollan bakom Tomas Rydén i VH-målet. Karl Olofsson fick stå fri framför kassen och skicka in 1–0.

Det var bara början för Troja – och för Olofsson. Vimmerby lyckades knappt skapa någonting i den första perioden men kom ut som ett nytt lag i den andra. Där tryckte man på för en kvittering och hade ett par halvfarliga lägen. Men pucken letade sig aldrig in i Trojas mål. Matchbilden svängde i mitten av perioden och Troja tog över mer och mer. När hemmalaget sedan drog igång ett fint anfall hittade man till slut Karl Olofsson, som klev in framför sin back och dunkade in 2–0.

Om han var klar där? Nej, Olofssons hattrick skulle komma. Bara fyra minuter efter 2–0 kom också 3–0 från den skicklige centern. Den här gången i matchens första powerplay, efter att VH dragit på sig en utvisning. Om inte det var spiken i kistan så kom den definitivt tre minuter senare genom Alexander Bjurström, som påpassligt stötte in 4–0.

Den tredje perioden bjöd inte på några mål och Troja hade full kontroll på händelserna rakt igenom. 4–0-segern var fullt rättvis och hemmalaget befäste sin serieledning. För Vimmerby Hockeys del var det en slätstruken insats och man är kvar på sina 26 poäng i serien.

Troja-Vimmerby 4–0

Målen: 10 Karl Olofsson (0:18), 2–0 Karl Olofsson (30:53), 3–0 Karl Olofsson (34:02), 4–0 Alexander Bjurström (37:48).

Skotten: 11–5, 16–14, 8–8.