Tunga smällen för kaptenen – drog korsbandet: "Tråkigt"

Det var i höstens cupderby mot Rimforsa IF som Kisa BK:s kapten fick kliva av tidigt med en befarad knäskada. Prognosen? Korsbandet var av. "Jag gjorde nog min bästa säsong, så det var tråkigt att skadan kom då", säger David Ganbrant.

Kisa BK ser ut att få klara sig utan sin kapten under fotbollssäsongen 2022.

Kisa BK ser ut att få klara sig utan sin kapten under fotbollssäsongen 2022.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-01-27 16:05

Kisa BK vann som bekant division 4 den gångna säsongen och förbereder sig nu för spel på en högre nivå. En som hade stor del i framgångarna under 2021 var lagkaptenen David Ganbrant, som drev på sitt KBK från mittfältspositionen. 

Men i höstens cupmatch mot Rimforsa IF fick han kliva av väldigt tidigt.

– Jag minns inte så jättemycket. Jag tror att jag landade på ett oturligt sätt och att det bara vred sig i höger knä. Det knakade till jättehögt och jag tror att folk över hela planen hörde det, berättar Ganbrant. 

Som tur var fick han en ganska tidig operationstid.

– Ja, jag opererade mig den 1 december, så det var snabba puckar. På så sätt var det jätteskönt, säger han och fortsätter:

– Nu kör jag rehab tre gånger i veckan i Linköping och det känns bra än så länge. Jag har precis börjat men benet svarar bra hittills. Vi får se hur det utvecklar sig. Det är väldigt individuellt när det kommer till såna skador.

När hoppas du vara tillbaka på fotbollsplanen?

– Det får vi se. Målet är i alla fall att komma tillbaka, som det var innan, och spela fotboll igen. Den här säsongen tror jag däremot inte att det blir något. Jag stressar inte med något, utan det får ta den tid det tar.

21-åringen hade, som tidigare nämnt, en framträdande roll i KBK under säsongen och utvecklades till en nyckelspelare.

– Det var nog den bästa fotbollssäsongen jag personligen gjort, så det var tråkigt att skadan kom då. Men det är som det är.

Nu ska Kisa BK spela division 3-fotboll. Hur tycker du att laget ser ut?

– Jättebra. Det är väldigt bra killar som kommit in. Sen har vi hamnat i en rolig serie också, där det finns en härlig mix av lag. Det ska bli väldigt kul.

Kaptenen får dock titta på från sidan ett tag till framöver.

David Ganbrant slet av korsbandet i höstas, i cupderbyt mot Rimforsa IF.
David Ganbrant slet av korsbandet i höstas, i cupderbyt mot Rimforsa IF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!