Tv-bilagan: "Vi lämnar den åt historien"

Journalistik berör. Journalistik väcker känslor. Det är precis så det ska vara. Och en bra lokaltidning berör även på flera andra punkter.

Vimmerby Tidnings chefredaktör Daniel Söderqvist berättar om förändringar som rör tv-bilagan.

Vimmerby Tidnings chefredaktör Daniel Söderqvist berättar om förändringar som rör tv-bilagan.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström/Joakim Blomqvist

Vimmerby kommun2021-03-02 05:30
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sedan i mitten på januari är Vimmerby Tidning organiserat på ett nytt sätt, ett sätt vi är övertygade om kommer att ge mer lokal journalistik. Vi har växlat upp så det finns två nya redaktörstjänster som kan scanna av det lokala samhället efter nyheter som snabbt kan förmedlas till er läsare. Inom kort kommer vi ha två nya reportrar på plats som tillsammans med de övriga reportrarna kommer att leverera fördjupningar som vi vet berör er läsare. 

För oss är innehållet i journalistiken det absolut viktigaste. Vi ska vara snabba, och korrekta. Vi ska vara fördjupande och granska de som tar beslut som berör kommuninvånarnas vardag. Och vi ska göra det varje dag, året runt. 

Journalistik berör. Journalistik väcker känslor. Det är precis så det ska vara. Och en bra lokaltidning berör även på flera andra punkter. Vi har korsord som berör er läsare. Vi har frågepussel. Vi har quiz. Vi har lokala insändare och lokala annonser. Och även nationellt material som berör er läsare.

Vi har en tv-bilaga som kommer en gång i veckan som också väckt en del känslor. Ofta åt det negativa hållet, tyvärr. Tablåer som ändras. Tunt innehåll. Vi har en läsarundersökning som visar att merparten av er läsare inte ens bryr er om den kommer med i tidningen eller inte. 

Om två veckor kommer inte tv-bilagan längre delas ut. Vi lämnar den åt historien. Självklart kommer de dagliga tv-tablåerna att finnas med i varje tidning även i fortsättningen. Istället för vår tv-bilaga kan man som prenumerant välja att få en extratjänst där vi delar ut Aftonbladets tv-tidning till er varje vecka, till en rabatterad kostnad. Aftonbladets tv-tidning är en prisad och hyllad sådan. Den är fullproppad med tablåer och den innehåller dessutom relevanta intervjuer och reportage som håller hög klass.

De som vill ha den kan gå in på vår sajt under Vimmerby Tidning Mera och göra en beställning där, så dyker den upp i er brevlåda.

Idag delar vi ut den gratis till alla prenumeranter. Vill man ha den därefter måste man alltså göra ett aktivt val genom att beställa via Vimmerby Tidning Mera eller via vår kundtjänst. 

Vänligen

Daniel Söderqvist

Chefredaktör Vimmerby Tidning

Snart kan våra prenumeranter ta del av Aftonbladets tv-bilaga, till rabatterat pris.
Snart kan våra prenumeranter ta del av Aftonbladets tv-bilaga, till rabatterat pris.