Amenas Idol-resa fortsätter med livekonsert

Vimmerbybon Amena Alsameai är topp 25 i Idol. På torsdag sänds fortsättningen och nu står hon inför en ny och avgörande utmaning.

Amena valde låten Famous Blue Raincoat av Leonard Cohen, en artist hon berättar att hon tycker mycket om.

Amena valde låten Famous Blue Raincoat av Leonard Cohen, en artist hon berättar att hon tycker mycket om.

Foto: TV4

Vimmerby2021-09-15 20:15

För två veckor sedan tog Vimmerbybon Amena Alsameai både Idol-juryn och tevepubliken med storm. 20-åringens vackra röst ledde till att bland andra Anders Bagge och Kishti Tomita tappade hakorna. Guldbiljetten till slutaudition var ett faktum och där fortsatte Amena att övertyga med sin speciella röst. 

Nu väntar nästa utmaning, en livekonsert i Stockholm som avgör hennes framtid i tävlingen. Uppträdandet spelades in förra veckan och sänds på torsdagskvällen.

– Jag trodde att jag skulle vara nervös men publiken var jättesnäll och jag kände att jag fick mycket stöd av dem, säger Amena Alsameai till Vimmerby Tidning.

"Idol Giget" är ett helt nytt momentet där de 25 deltagare som är kvar i tävlingen sjunger på scen ihop med ett liveband. Baserat på insatsen väljer juryn ut vilka som får gå in i den direktsända kvalveckan. Amena valde att sjunga låten Famous Blue Raincoat av Leonard Cohen.

– Jag var lite rädd för att inte kunna vara ett med bandet men när jag började sjunga och kände att jag var det så försvann nervositeten, säger hon.

undefined
Amena Alsameai under sin Idolaudition där hon sjöng favoritlåten Runaway av norska artisten Aurora. "Jag var lite stressad men det kändes tryggt att sjunga framför dem (juryn) och det kändes som om att jag var hemma", har hon tidigare berättat om sin audition.

Hur är livet som Idol-deltagare hittills? 

– Det känns jättebra att få dela med mig av min musik och se hur det påverkar människor. Jag är väldigt glad för att få göra det här och för att få ha roligt ihop med alla.

Hur skulle det kännas för dig om du gick vidare till kvalveckan? 

– Det skulle vara helt fantastiskt om resan blev längre och jag hoppas att jag går vidare, säger Amena Alsameai.

undefined
Amena Alsameai kom till Sverige för två år sedan efter att hennes familj flytt från ett krigshärjat Jemen. Då hittade hon tillbaka till sången och musiken och har fått mycket stöd av sin familj, sina vänner och sina lärare.
20-åringen berättar att hon var nervös för att inte känna sig som ett med bandet under Idol-konserten, men att nervositeten släppte när hon började sjunga.
20-åringen berättar att hon var nervös för att inte känna sig som ett med bandet under Idol-konserten, men att nervositeten släppte när hon började sjunga.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!