Två nyförvärv nära Virserums SGF

Virserums SGF har mer eller mindre gett upp hoppet om spetsspelaren de var ute efter. Nu ser klubben istället ut att värva två nya forwards. "Vi vill åt spelare som verkligen lyfter oss", säger tränaren Wictor Holmberg.

VSGF:s lagbygge kan snart vara helt spikat.

VSGF:s lagbygge kan snart vara helt spikat.

Foto: Arkiv

Ishockey2020-07-10 16:06

Spelaren med spetsegenskaper som var nära VSGF, har klubben nu skrivit av. 

– Han kunde inte bestämma sig förrän i slutet av augusti och jag känner att vi kan inte vänta så länge, säger Wictor Holmberg. 

Däremot har VSGF lokaliserat och erbjudit två andra spelare kontrakt som båda lämnar besked inom kort. Det handlar om två forwards, en från Kanada och en från Sverige som har spelat på en högre nivå.

– Jag har ett brett kontaktnät och det är alltid bra att ha. För européer är det oftare enklare att få ett pass. Kanadensare får vara i Sverige i ett år som turister. Då är kraven att de har tillräckligt med pengar för att kunna leva här, förklarar Holmberg.  

För amerikaner är det knepigare. De får bara vistas i Sverige i 90 dagar, sedan måste ett uppehållstillstånd kunna visas. Ett annat alternativ skulle kunna vara ett så kallat artistkontrakt, med det är alldeles för dyrt enligt Holmberg. 

– Vi vill inte hamna i den situationen att vi hittar någon jättebra spelare som sedan inte får vara kvar här. 

Serien startar den 27 september för VSGF. En serie som består av sex klubbar vilka kommer att spela tre gånger mot varandra. 

– Första målet är att nå topp två och Alltrean, det är inget att hymla om. Bredden har vi redan så det är spelare som verkligen lyfter oss vi vill åt. 

Den sista platsen i truppen som eventuellt blir kvar vill Holmberg helst viga åt en egen produkt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!