Ung man åtalas för tre brott: "Har skett utan samtycke"

Han ska ha ofredat en tjej sexuellt, skallat en man i ansiktet samt uttalat hot om ytterligare våld. Nu åtalas en ung man boende i Kinda för flera brott.

En ung man hemmahörande i Kinda åtalas för tre olika brott. Sexuellt ofredande, misshandel och olaga hot.

En ung man hemmahörande i Kinda åtalas för tre olika brott. Sexuellt ofredande, misshandel och olaga hot.

Foto: Hasse Holmberg / TT

Kisa2020-12-03 13:34

Enligt åtalshandlingarna, som kommer från åklagarkammaren i två olika städer, ska den första händelsen ha inträffat i början av maj tidigare under 2020 i Kinda kommun. Då ska den tilltalade mannen ha hamnat i bråk med en jämnårig man, skallat och slagit honom i ansiktet men också uttalat hot om ytterligare våld mot målsägaren samt en närstående.

"Målsägaren orsakades smärta och svullnad och hotet var sådant att han kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin och annans personliga säkerhet", skriver åklagarmyndigheten som rubricerar gärningarna som misshandel och olaga hot.

Den andra händelsen ska ha inträffat senare under sommaren, i slutet av juni, i en helt annan kommun än Kinda. Då ska den tilltalade mannen ha ofredat en minderårig tjej sexuellt. I korta drag ska han ha tvingat med sig målsägaren till en avskild plats för att där ta på hennes kropp, könsorganet inkluderat, och tvinga henne att ta på honom.

"Den tilltalade har ofredat målsägaren på ett sätt som kunde förväntas kränka hennes sexuella integritet. Allt har skett mot den målsägandens vilja och utan hennes samtycke", skriver åklagarkammaren som för handlingarna åtalar mannen för sexuellt ofredande. Vid båda brotten finns två vittnen som genom förhör stärker misstankarna.

Den tilltalade mannen har i sin tur, i förhör, förnekat samtliga åtalspunkter. Huvudförhandlingarna förväntas äga rum vid Linköpings tingsrätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!