Unga företagare lanserar coronasmart affärsidé

Under årskurs 2 på Vimmerby Gymnasium kan elever ta chansen att prova på företagande. Eleverna bakom UF Desilett har valt en affärsidé i tiden.

Hugo Sandin, Julia Stridell och Otto Arvidsson är eleverna bakom UF Desilett.

Hugo Sandin, Julia Stridell och Otto Arvidsson är eleverna bakom UF Desilett.

Foto: Privat

Vimmerby2021-01-23 16:00

Julia Stridell, Otto Arvidsson och Hugo Sandin heter eleverna bakom UF Desilett och de går alla andra året på teknikprogrammet. Deras företagsidé är smidigt förpackad handsprit.

– Vi tyckte att det kunde vara kul med att ämne som är lite mer praktiskt och där man får chansen att jobba hårt med något man känner lite extra för, säger Hugo Sandin.

Hur föddes affärsidéen?

– När vi började projektet i augusti sökte vi en idé som passade i tiden. Handsprit var aktuellt på grund av corona och när vi hittade en smidig förpackning till den var valet givet. Flaskan är lika stort som ett bankkort men lite tjockare och rymmer 20 milliliter. Det räcker för 300 sprejningar med handsprit som man kan ta med sig och ha till hands när det behövs, säger Hugo Sandin.

– Det har varit speciella förutsättningar i och med att man inte har kunnat komma ut och sälja på mässor och liknande, men vi har hittat vägar genom sociala medier bland annat och är nöjda. Det har varit väldigt nyttigt att lära sig bokföring och allt som hör företagande till, säger Hugo Sandin.

Totalt är 10 UF-företag igång på Vimmerby gymnasium och Annika Kronstrand och Helena Sallermo som är handledare tycker att det har fungerat över förväntan med de förutsättningar som råder.

– Det mesta har gått att lösa på digital väg. Det tråkiga är ju att det inte blir en fysisk mässa i Kalmar, det är ju höjdpunkten på ett UF-år, säger Annika Kronstrand. 

Handsprit i en smidig förpackning är UF-företags affärsidé.
Handsprit i en smidig förpackning är UF-företags affärsidé.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!