Gudrid Hansens mål var att få SPF-arna att skratta

"Det har varit så mycket tråkigt länge, så vi engagerade någon som vi visste kunde få oss att skratta", säger Håkan Hermansson, ordförande i SPF Hultsfredsbygden.

Glada skratt hördes bland pensionärerna i SPF, som äntligen var samlade till ett månadsmöte. Det första på ett och ett halvt år. Gemenskapen uppskattades väldigt.

Glada skratt hördes bland pensionärerna i SPF, som äntligen var samlade till ett månadsmöte. Det första på ett och ett halvt år. Gemenskapen uppskattades väldigt.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-10-14 21:00

Så till det första traditionella månadsmötet på ett och ett halvt år hade man bjudit in krönikören Gudrid Hansen från Horn, som berättade skrönor från sina hemtrakter. 

– Vi har ju träffats ute, för olika aktiviteter, exempelvis kom tipspromenaderna på de olika orterna till på grund av pandemin. Det har varit ett bra inslag, för att vi ändå skulle kunna träffas något, säger Håkan Hermansson.

– Men, tillägger han, att äntligen kunna ha månadsmöte var det sista för att allt skulle bli fulländat. Nu är vi igång i det närmaste fullt ut, samtidigt som vi tänker fortsätta en tid med tipspromenaderna, för de har blivit så populära.

undefined
Gudrid Hansen från Horn delade med sig av skrönor från hemtrakten med målet att få medlemmarna att skratta. "Det har varit så mycket tråkigt nu länge, så vi engagerade någon som vi visste kunde få oss att skratta", sa ordförande Håkan Hermansson.

Och nog lyckades Gudrid Hansen med uppdraget alltid. Många glada skratt hördes över Folkets park. Förvisso får man träffas inomhus, men programmet var satt sedan länge. Och det skadar ju inte att vara lite försiktig även fortsättningsvis.

– Men nu har vi även bussresor inplanerade, en till Malmö för att se operetten Glada änkan och en till Kalmarrevyn. Det finns ett uppdämt behov märker vi, av att komma ut och åka, sa Håkan Hermansson.

Dagmar och Lars Ohlsson från Mörlunda var två av ett 35-tal medlemmar på plats. De trivdes i gemenskapen.

– Vi har inte varit ute på så mycket under pandemin, även om vi haft det bra hemma och kunnat träffa barn och barnbarn utomhus, men nu såg vi fram emot att få träffa lite folk igen, säger Dagmar Ohlsson.

undefined
Dagmar Ohlsson, och hennes make Lars uppskattade att få komma ut och träffa folk igen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!