Vår energipolitik motverkar vidare global miljöpåverkan

Svar på debattsvaret "Klimatfrågan borde vara högst upp även på SD:s agenda" den 8 september.

Debatt2020-09-11 04:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Produktionen av el i världen står för tre fjärdedelar av koldioxidutsläppen (Källa: el.se). Därför är mer förnybar el eller elproduktion som genererar mindre mängd koldioxid centralt för att motverka vidare global miljöpåverkan genom uppvärmning.

Klimatalarmisterna anser att vi måste agera ”Nu nu nu” för att hejda den negativa utvecklingen av klimatet. Samtidigt tycker de att SD borde prioritera klimatet högre än vad vi gör.

Om Liv Edlund Helmfrid tog sig tid att läsa på om SD:s energipolitik så skulle hon inse att vår energipolitik är den som skulle göra minst påverkan på klimatet och den globala uppvärmningen.

Vi kan inte vänta på att alternativa, förnybara energikällor tas fram som kan tillgodose landets behov av energi. Av den anledningen anser vi att kärnkraft är det bästa alternativet tills vi kan få fram ett alternativ som är bättre. Med kärnkraft och vattenkraft stoppar vi utsläppen av koldioxid till atmosfären omgående. Vad kan vara mer klimatneutralt än 0% koldioxid?

Sveriges utsläpp av växthusgaser är låga för ett industrialiserat land (Källa: Ekonomifakta). Sverigedemokraternas miljöpolitik är konstruktiv, realistisk och utgår från hur vi på det mest kostnadseffektiva sättet kan bekämpa miljöförstöring och utsläpp av växthusgaser globalt, utan att för den delen slå undan fötterna för landsbygd och industri. Miljöproblem i allmänhet och växthusgaser i synnerhet, tar ingen hänsyn till nationsgränser. Utifrån principen mest nytta per satsad krona föredrar vi satsningar på internationella åtgärder och forskning framför höjda drivmedelspriser, fordonsskatter och andra åtgärder som slår mot svenska jobb och landsbygd utan någon mätbar påverkan på miljöproblemen globalt.

Innovativ miljöteknik är något vi strävar efter, jämte kärnkraften Tyvärr har motståndet mot kärnkraften inneburit att Sverige återigen tvingats till förbränning av fossila bränslen, detta mitt i sommaren på grund av energibrist orsakat av denna klimativer.

Vi måste ha en mer långsiktig strategi om vi vill göra klimatnytta. Skatt på plastpåsar, subventioner på elcyklar och så vidare är bara plakatpolitik, till ingen nytta, anser vi.

Tomas Rintala, Anneli Jakobsson, Roger Andersson, Kjell Jakobsson
Sverigedemokraterna Vimmerby