Västerviksföretaget satsar på Krönsmon

Västerviksföretaget ACT M&B AB har tecknat avtal för en tomt på Krönsmon. Det innebär startskottet för en helt ny satsning för företaget.

ACT M&B AB satsar på Krönsmon i Vimmerby. Från vänster ses ACTs delägare Torbjörn Karlsson, Alexander Juhlin och Christian Meijer.

ACT M&B AB satsar på Krönsmon i Vimmerby. Från vänster ses ACTs delägare Torbjörn Karlsson, Alexander Juhlin och Christian Meijer.

Foto: NATHALIE CHAVEZ

Vimmerby2020-07-01 14:30

– Det är givetvis jätteroligt. Vi är vana att springa i högt tempo i vårt företag, säger Alexander Juhlin, delägare och projektledare på ACT M&B AB.

ACT M&B AB startades i Västervik 2010 och ägnar sig åt att bygga stålhallar åt kunder över hela Sverige, företaget har ett 30-tal anställda. Med tomten på Krönsmon sker en ny satsning för ett nytt företag där de tre ACT-ägarna är delägare tillsammans med fyra andra.

– Flex Fastigheter AB ska syssla med fastigheter är det tänkt och där kommer det här in. ACT har byggt en rad sådana här fastigheter runtom åt andra och några av oss känner att vi skulle kunna bygga åt oss själva istället för att bygga åt andra, säger Torbjörn Karlsson som är VD för ACT och ledamot i Flex Fastigheter AB styrelse.

På tomten på Krönsmon kommer någon eller några fastigheter byggas där man vill sälja eller hyra ut lokaler till mindre företag. Enligt Torbjörn Karlsson finns det inga begränsningar för vilka typer av företag som kan tänkas finnas i fastigheterna. 

Varför föll valet på Vimmerby?

– Vi känner att det är viktigt att förankra oss i närheten av där vi håller hus. Sen tycker jag att alldeles för lite kärlek ges till de små kommunerna runtom i landet, säger Alexander Juhlin som utöver sina roller i ACT också är vice VD och ordförande i Flex Fastigheter AB.

Företaget har valt att satsa på en tomt på Krönsmon där det i planen är godkänt att man får ha drivmedel. Enligt Alexander Juhlin var det en anledning till att man aktivt valde just den tomten.

– Vi ser att behovet kommer att finnas där i framtiden och redan i det här skedet så kollar vi med vissa aktörer om intresset finns, säger han. 

Enligt Torbjörn Karlsson har deras bransch inte varit särskilt hårt drabbad av coronakrisen, och att göra en nysatsning just nu skrämmer dem inte.

– Jag tror att vi kommer att behöva värna om de små företagen och ge förutsättningar att växa och komma ur det här, och det är det som är målsättningen. Vi hoppas att när vi väl kommer igång med den här processen och byggstart sker, att världsläget ser lite annorlunda ut och att det har hunnit lägga sig, säger Alexander Juhlin.

– Sen ska man inte glömma att ACT startade under förra lågkonjunkturens djupaste dal. På något sätt så är det ju så att om man lyckas då så är man inte svagare när det vänder utan man kanske står ännu stadigare på jorden, fyller Torbjörn Karlsson i.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!