VFF poänglöst – stred väl mot favoriten

Västerviks FF inledde tävlingssäsongen med en av de på förhand allra tuffaste matcherna i fredags kväll: IK Sleipner på bortaplan. Och uppgiften visade sig bli övermäktig. Hemmalaget vann med 3–1.

Tobias Palm, närmast, satte VFF:s enda mål i premiären, som förlorades borta mot IK Sleipner. Arkivbild.

Fotboll2021-06-05 10:52

Det mål som visade sig bli matchvinnande föll i slutskedet av den första halvleken, just som VFF började se halvtidsvilan och möjligheten att ladda ny energi efter en halvlek då man varit tillbakapressade. Ett skott utifrån parerades av VFF-keepern Albin Liffner men Sheraldi Yuldashev var hetast och stötte in returen.

– Det var olyckligt att de fick det målet för det kändes som att vi höll dem stången på ett bra sätt, säger VFF-tränaren Magnus Fält.

Han fortsätter:

– Jag tycker att vi gör en bra första halvlek, även om Sleipner har bollen mycket så hotar dem oss inte jättemycket. Vi hade bra koll på dem och kunde ha gjort något mål själva också.

De chanser Fält syftar på gick båda till Amel Komina – ifjol i just Sleipner. Avsluten lämnade dock mer att önska.

Västervik hade svårt att få till stånd en scenförändring i inledningen av den andra halvleken men sen, nästan från ingenstans, höll man på att ta sig in i matchen såväl spel- som målmässigt.

– Vi störde dem mer i andra halvlek och har några farliga lägen, menar Fält.

Inom loppet av ett par minuter, efter dryga timmen spelad, prickade först nyss inbytte Magnus Eriksson stolpen med ett högerskott från straffområdesgränsen och därefter nickskarvade Johan Lundin en hörna strax över ribban.

– Man ska komma ihåg att Sleipner är ett bra lag som kommer att vara med och kämpa om seriesegen.

Mycket hände mot slutet. Först, i den 85:e minuten, avgör hemmalaget definitivt matchen. Ett skott på en andraboll rinner igenom Albin Liffners skopa och, enligt domaren, över linjen. Det tyckte inte Liffner, som i efterdyningarna fick syna det gula kortet.

– De tre-fyra spelarna närmast säger att den inte var över linjen, säger Fält.

3–0 kom på straff i den 94:e minuten innan Tobias Palm – precis som i fjol – blev premiärmålskytt för VFF. Han satte läckert ett distansskott och snyggade till siffrorna.

– Insatsen är faktiskt bra. Det går inte att jämföra med Vimmerbymatchen i tisdags. Vi spelar bra taktiskt i stora delar och arbetsinsatsen är jättebra. Vi blir lite trötta mot slutet, det tog nog ut sin rätt lite, sammanfattar Fält avslutningsvis.

Målen: 1–0 (41) Sheraldi Yuldashev, 2–0 (85) Abdulrahman Kharma, 3–0 (94) Gentrit Citaku, 3–1 (96) Tobias Palm.

Bäst betyg i VFF: Johan Lundin, Mehmet Tekbas och Jonathan Fält Öhr.

IK Sleipner besegrade Västerviks FF och seriens förhandsfavoriter fick således en flygande start på säsongen. Arkivbild.