VFF räckte inte till mot serieledarna

Till slut blev IK Sleipner en för övermäktig uppgift för Västerviks FF som fick se sig besegrat med 4–0 på Bökensved.

VFF:s Simon Larsson i kamp med Sleipners Johan Andersson om bollen.

VFF:s Simon Larsson i kamp med Sleipners Johan Andersson om bollen.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2021-09-26 15:00

Inför lördagens division 3-match hade Norrköpingslaget tre raka segrar med 15–0 och en klar serieledning. I och med denna seger befäste Sleipner sin position i tabelltoppen.

Ett defensivt inriktat hemmalag, som kom till spel med uppställningen 5–3–2, stod emot på ett bra sätt under större delar av den första halvleken. Däremot blev avslutningen av de 45 minuterna inte så lyckade i och med att gästerna ledde med 2–0 efter två mål under de sista fem minuterna.

– Första halvlek är jag jättenöjd med frånsett målen som de gjorde. Vi hade en bra inställning till matchen. Spelarna tog åt sig av den taktiska biten på ett bra sätt. De två målen gjorde att det blev jobbigt och redan där kändes det lite grand som luften gick ur oss, säger VFF:s tränare Jimmy Svensson, som fick bevittna matchen från läktaren sedan han blivit utvisad i den föregående matchen.

Franko Moreno rullade bollen retfullt mellan benen på VFF-målvakten Albin Liffner vid 1–0-målet. Precis innan paus utökade Antebas Issa ledningen till 2–0 sedan hans skott tagit på en motståndare och därmed ställt hemmamålvakten totalt.

Vid ställningen 0–0 hade hemmalaget några bra chanser att spräcka nollan, men det blev ingen utdelning. Bland annat hade Christopher Sjöblad ett friläge utan att kunna överlista gästernas målvakt Edvard Setterberg.

Allt hopp om poängchans för VFF försvann redan efter fem minuter i andra halvlek när Sherli Yuldashev utökade gästernas ledning till 3–0.

– Vi gjorde några förändringar inför andra halvlek och skapade några halvchanser. Vi möter ett bra lag och de är duktiga, så det är inte så mycket att säga om. Det är seriens bästa lag. Vi kan störa sådana här lag, men vi måste vara noggranna i de små detaljerna och sätta lägena när de dyker upp, säger Jimmy Svensson.

Resterande 40 minuter blev i princip en lång väntan på slutsignalen från båda lagen. Med 20 minuter kvar fastställde Albin Zidaric slutresultatet till 4–0.

Härnäst väntar Torstorp för VFF, kommande lördag spelas den matchen.

– Förhoppningsvis kan Fredrik Lindhe och Tobias Palm vara tillbaka. Vi får se hur det blir med Tobias Bertilsson, konstaterar Jimmy Svensson.

I och med att Stensjön förlorade samtidigt mot Nässjö med 2–0 är avståndet fortfarande elva poäng med sju matcher kvar för VFF.

Koggar: 3) Simon Larsson, 2) David Engel, 1) Mehmet Takbas.

VFF:s tränare Jimmy Svensson fick se matchen från åskådarplats sedan han blivit utvisad i matchen innan.
VFF:s tränare Jimmy Svensson fick se matchen från åskådarplats sedan han blivit utvisad i matchen innan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!