VFF tog säsongens första trepoängare

Inget skönfotboll – men Västerviks FF fick in fyra mål mot gästande Dagsbergs IF och lyckades ta säsongens första poäng. Segersiffrorna? 4–2.

VFF besegrade Dagsbergs IF med 4–2. "Underbart. Nu är vi på gång" säger assisterande tränaren Stefan Gustavsson.

Fotboll2020-08-08 19:11

Matchen inleddes i ett ganska långsamt tempo på ett stekande hett Bökensved. Gästerna skapade inledningsvis de farligaste chanserna och fick in 0–1-målet efter en tilltrasslad situation i VFF-försvaret efter 20 spelade minuter.

– Första kvarten gör vi det ganska bra och hittar lite passningar på backen som vi har snackat om. Sedan tätar de till mittfältet och vi får inte riktigt ordning på passningsspelet och blir lite stressade, säger VFF:s assisterande tränare Stefan Gustavsson.

VFF, som inte alls fått offensiven att stämma i år, hade svårt att komma till några farliga lägen i den första halvleken. Men i den 29:e minuten fick hemmalaget en hörna som Faiz Benatallah, med lite hjälp av målvakten, skruvade in i bortre hörnet.

Inte heller i den andra halvleken bjöds den skrala hemmapubliken på någon direkt skönfotboll, men i den 52:e minuten sköt Dalsbergs Joakim Pettersson in 1–2 på straff efter att VFF-försvararen Tobias Palm fått bollen på handen.

Ny uppförsbacke för hemmalaget alltså, men efter två närmast identiska mål efter långa inkast av Tobias Bertilsson var ställningen helt plötsligt 3–2 till de gulsvarta. Målskyttar? Christopher Sjöblad och Daniel Engel.

Hemmalaget backade sedan hemåt för att försvara sin ledning – men i den 95:e minuten utökade Calle Sjögren vackert ledningen efter ett välplacerat skott med vänsterfoten. Gästerna tryckte på, men Albin Liffner i VFF-målet var stabil och matchen slutade 4–2.

– Det är en jämn match som inte är speciellt välspelad. Det är skönt att det gick vår väg i dag men det kändes lite tufft när de fick den där straffen.

Stefan Gustavsson är inne på att det är tre otroligt viktiga poäng.

– Underbart. Nu är vi på gång och det var en jäkla bra moral från hela laget i dag.

Ni får in fyra mål, det måste kännas ganska skönt?

– Absolut. Vi gjorde tre mot Söderköping och fyra i dag. Det visar att vi kan göra mål.

Det här var första matchen i serien sedan anfallaren Sonny Karlsson lämnade laget. VFF försökte gå tillbaka till fjolårets spel och hålla bollen längs marken.

Kände du att ni fick ut vad ni ville där?

– Nej det tycker jag inte. Första kvarten har vi spel på backen, men sedan blir det mer kamp av det hela. Vi hittar mycket långt på kanten i dag. Det är inte riktigt så vi vill spela, men krävs det så får man spela så.

Koggar VFF: 3) Fredrik Lindhe, 2) Johan Lundin, 1) Faiz Benatallah.