VFF-tränarens kritik: "Inte alls bra"

VFF-tränaren Jimmy Svensson hade blandade känslor efter fredagens 0–0-match borta mot Ljungsbro. Han var nöjd med poängen – men missnöjd med insatsen.

En vinst, en oavgjord och en förlust. Det är Jimmy Svenssons facit så här långt, som tränare för Västerviks FF.

En vinst, en oavgjord och en förlust. Det är Jimmy Svenssons facit så här långt, som tränare för Västerviks FF.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2021-06-19 13:15

– Det positiva var att vi tog en poäng trots att vi spelade så dåligt. I övrigt är det inte mycket jag tar med mig från den här matchen. Nä, det var inte alls bra, sa Svensson några minuter efter slutsignalen på Cloettavallen utanför Linköping.

Han var kritisk mot tempot, passningsspelet och presspelet. Bland annat.

– Det kanske berodde på värmen. Jag vet inte. Ljungsbro gjorde kanske inte heller någon bra match, men de kändes hungrigare än oss och var närmast segern.

Det ska sägas att det inte saknades chanser. Både Ljungsbro och Västervik hade bra lägen att ta ledningen. För VFF:s del var Christopher Sjöblad nära att göra 1–0 i den 31:e minuten, men hans avslut från nära håll styrdes ut till hörna.

Hur gick snacket i pausvilan?

– Att vi skulle vakna till, gå in i närkamper och vara noggranna i speluppbyggnaden. Vi fick viss effekt i början av den andra halvleken, men ganska snart föll vi tillbaka. Vi hittade inte nycklarna som vi har gjort i de tidigare matcherna.

Med knappt 20 minuter kvar av matchen drabbades Västervik av en utvisning, när Amel Komina fick sitt andra gula kort. Jimmy Svensson säger så här om avslutningen:

– Då visade vi ändå kämparglöd och försvarade vår poäng på ett bra sätt. De skapade egentligen inget speciellt efter utvisningen. Det var positivt. Men det var förstås synd att Amel blev utvisad och missar nästa match mot Söderköping på onsdag.

Koggar: 3: Albin Liffner, 2: Jonathan Fält-Öhr, 1: Johan Lundin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!