VH blev nollade mot topplaget: "Vi är tvåa på pucken"

Det var stor skillnad på Troja/Ljungby och Vimmerby Hockey under fredagkvällen, inte minst offensivt. VH fick åka hem tomhänta utan varken några poäng eller mål framåt med sig. 4–0 till serieledarna var rättvisa siffror. "De är bättre än oss", konstaterar VH-tränaren Phil Horsky.

Phil Horsky och hans Vimmerby kammade noll borta i Ljungby.

Phil Horsky och hans Vimmerby kammade noll borta i Ljungby.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2020-11-20 21:53

Snacka om mardrömsstart och uppförsbacke direkt. Efter 18 sekunder hade Karl Olofsson gett sitt Troja ledningen i toppmötet med Vimmerby Hockey under fredagkvällen. Det var bara en försmak inför vad som väntade gästerna från Vimmerby. 

60 minuter senare kunde man konstatera att det var klasskillnad, åtminstone den här gången. Troja gick upp till 4–0 i den andra perioden och spelade sedan mest av matchen. 

– Jag är inte besviken, det är som det är, säger Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky efter matchen. 

VH låg "bara" under med 1–0 efter den första perioden och kom ut aggressivt i den andra. De inledande tio minuterna var bra från bortalagets sida, men utdelningen kom aldrig. 

– Vi tar över då och har chans att kvittera, men det gick tyvärr inte, förklarar Phil Horsky.

Nej, för det här var Trojas match. Och det var framför allt Karl Olofssons match. I den andra periodens elfte minut skickade han in 2–0 och tre minuter senare även 3–0, vilket fullbordade hans hattrick. Därefter satte Alexander Bjurström den klassiska spiken i den berömda kistan med sitt 4–0-mål, som också skulle visa sig bli matchens sista fullträff. 

– Vi tappar markering på 3–0 och sen är det ett friläge till 4–0. Det var mycket som gick emot oss idag (läs fredag). Vi får ett mål mot oss direkt och det är inte roligt att börja matchen på det sättet, säger Horsky och fortsätter:

– Men jag är ganska stolt över hur vi genomför den tredje perioden. Vi tar för oss mer och står upp, men det var tyvärr för sent då. 

Vad är det som saknas från er sida?

– Vi är tvåa på pucken hela tiden, medan Troja är etta. När man inte vinner närkamperna så är det tufft. Vi visar inte upp oss från början och tar inte för oss. För att vinna mot ett så här bra lag så måste allt stämma, men det var för mycket upp och ner. Troja är bättre än oss idag. 

VH får nu vila i en dag innan det är dags för match redan på söndag igen. Då väntar Karlskrona HK på hemmais. 

– Vi måste komma upp i nivå då och inte ha så många dåliga perioder i matchen som vi hade idag (fredag), avslutar VH-tränaren. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!