VH kontrakterar mästarback från Finland

Under midsommaraftonen så presenterade VH en ny spelare till klubben. Det är backen Aku Alho. "Det är en back som spelar hårt, säger Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson.

Vimmerby Hockey välkomnar ytterligare en spelare från Finland.

Vimmerby Hockey välkomnar ytterligare en spelare från Finland.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2021-06-25 18:05

Lagom till midsommarmiddagen så offentliggjorde VH en ny bekantskap till klubben från vårt östra grannland. Detta är inte den första finländska värvningen utan den tredje på bara några veckors tid. Sedan tidigare vet vi att Niki Koskinen och Tatu Kokkola ansluter till Vimmerby Hockey. Men nu är det alltså den 24-åriga backen som är Liiga-meriterad som lämnar Kiekko-Espo för spel i Vimmerby Hockey kommande säsong.

Aku Alho kommer ursprungligen från Espoo där han lirade hockey under juniortiden i Liigalagen Blues och Jukurit. Under sin sista säsong för J20 så var han lagkapten och i Liigan har han genomfört elva matcher. 

2019 så blev han mästare i Mestisligan. Det var med Ketterä. Dit var han utlånad från Jukurit. På sina sammanlagt 109 matcher under tre säsonger, då playoff inräknat har han protokollfört tolv mål och fjorton assist för lagen Kettärä och Kiekko Espoo. 

Morgan Persson som är klubb- och sportchef i Vimmerby Hockey säger att han har mycket istid och är bra på egen planhalva: 

– Det ska bli spännande att se vad han kan prestera här i VH. Han är en back som är van att ha mycket istid och ta ett stort ansvar för spelet i den egna zonen och framför sitt eget mål. Men han är bra även offensivt. Där går det att plocka mer. Men vi har fått väldigt goda referenser från Finland, säger han i VH:s pressmeddelande.

Kontraktet för Aku Alho hos Vimmerby Hockey löper ut efter säsongen 21/22. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om