VH-produkten om kräftgången: "Det är en besvikelse"

Vimmerbykillen Eddie Levin gör sin första ishockeysäsong på seniornivå. Efter en bra start på säsongen har både han och Kallinge/Ronneby gått tyngre – och snart väntar en negativ kvalserie. "Det är klart att det är en besvikelse. Vi hade inte räknat med det alls", säger den snart 21-åriga forwarden.

Eddie Levin och hans Kallinge/Ronneby får spela en negativ kvalserie för att hålla sig kvar i Hockeyettan.

Eddie Levin och hans Kallinge/Ronneby får spela en negativ kvalserie för att hålla sig kvar i Hockeyettan.

Foto: Arkiv/Montage

Ishockey2021-03-15 19:45

Eddie Levin lämnade juniorhockeyn bakom sig inför den här säsongen. Men det blev inte för spel i moderklubben Vimmerby, utan en flytt till Blekinge för spel med konkurrenten Kallinge/Ronneby istället. 

I grundserien fick han ställas mot "sitt" VH, två gånger om. När VH tog steget till Allettan fick KRIF dock rikta in sig på att spela fortsättningsserie. 

– Vi missade Allettan med några poäng, men gjorde det ganska bra i grundserien överlag, säger Eddie Levin, som också var lagets fjärde bästa poängplockare (15 poäng) i grundserien:

– Jag fick utdelning ganska tidigt och därefter rullade det bara på. Sen har det gått tyngre för min del, precis som för laget. 

Ja, för i fortsättningsserien har KRIF haft stora problem och med två matcher kvar att spela har man ingen chans på topp tre-platserna. Det är redan klart att laget kommer få spela en negativ kvalserie för att hålla sig kvar i division 1. 

– Det är klart att det är en besvikelse. Vi hade inte räknat med det alls, menar Levin och fortsätter:

– Vi har inte spelat så dåligt egentligen men vi har haft svårt med försvarsspelet och haft skador på några backar. 

KRIF var annars ett av lagen som drabbades stenhårt av covid-19 tidigt in på säsongen. 

– Jag var inte en av de som fick covid, men vi hade 21 fall i laget. Samtidigt är det ingen ursäkt till att vi befinner oss där vi är nu, berättar Vimmerbykillen. 

Hur går tankarna inför försöka att hålla klubben kvar i "ettan"?

– Alla är beredda på att offra allt och vi försöker bara prata positivt och se det här som något kul. Det är ett tufft läge vi ligger i, men man får se det som en lärdom. Förhoppningsvis kan vi spelare, ledarstaben och alla andra i klubben lära oss något av det här. 

Levin har givetvis koll på Vimmerby Hockey och är inte förvånad över att hans moderklubb tagit sig till åttondelsfinal.

– De har ett starkt lag på pappret och ett bra sätt att spela på. Alla vet vad de ska göra eftersom de gör samma sak hela tiden, men det är väldigt svårt att försvara sig mot dem ändå, haha. 

Har du och KRIF pratat något om hur det blir nästa säsong för din del?

– Nej, ingenting. Nu är det fullt fokus på att hålla oss kvar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!