VH tog nionde raka segern och säkrade topp sex

Vimmerby Hockey lyckades besegra Mörrum på bortais med 3–2 och tog därmed den nionde raka segern. Vinsten innebär även att laget säkrat en placering bland de sex främsta i serien.

Vimmerby Hockey och Mörrum drabbade samman på lördagen.

Ishockey2021-02-27 17:06

VH:s två senaste besök i Blekinge för match mot Mörrum i Jössarinken hade varit jämna tillställningar. Oavgjorda kamper som slutat med Mörrumsvinster efter sudden death. Lördagens kamp skulle också visa sig bli en jämn historia.

Det blev en flygande start på matchen då lagen hann göra varsitt mål innan två minuter var gångna. VH tog ledningen genom Philip Rondahl, men Mörrums Robin Wernström-Palmqvist replikerade snabbt till 1–1.

Hemmalaget var något hetare efter det och det fanns en viss logik i att de tog ledningen med 2–1 fyra minuter in i andra perioden. Adam Åkesson gjorde målet efter att pucken letat sig in lågt bakom Gustav Bågenvik i VH-målet som verkade skymd då han reagerade sent.

VH ryckte upp sig mot slutet av andra och fick till ett rappt anfall fem minuter före periodpaus. Todd Winder och Jakob Karlsson gjorde förarbetet och Oskar Carlsson höll sig påpassligt framme och gjorde 2–2.

Därefter fick VH ett guldläge i spel fem mot tre och lyckades ta ledningen med 3–2. Oskar Carlsson gjorde målet igen med ett välriktat skott från vänsterbacksläge.

Tredje perioden bjöd inte på några fler mål, utan VH vann med 3–2 och tog nionde raka segern. Poängen innebär även att laget ska ha säkrat en plats bland de sex främsta och går direkt till playoff.

Mörrum – VH 2-3

Första perioden: 0– 1 (1.09) Philip Rondahl (Oskar Carlsson, Sebastian Vidmar), 1-1 (1.59) Robin Wernström-Palmqvist (Ludwig Svensson Träff, Tom Mäkitalo).

Andra perioden: 2– 1 (24.19) Jesper Hultberg (Adam Bäckstrand, Adam Åkesson), 2– 2 (35.25) Oskar Carlsson (Jakob Karlsson, Todd Winder), 2– 3 (38.56) Oskar Carlsson (Anton Carlsson, Johan Schreiber).

Skott: 19-21(9-6, 4-10, 6-5)

Utvisningar: 5x2 min – 3x2 min