"Vi har en bra grund att stå på"

Försäsongen är slut. Vimmerby Hockey avslutade med att vinna med 5-4 efter straffar mot Nyköping. Detta efter en rejäl upphämtning i tredje perioden. "Det visar på styrka", säger tränaren Staffan Lundh.

Staffan Lundh, Vimmerby Hockey.

Staffan Lundh, Vimmerby Hockey.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-09-25 11:34

Nyköping gjorde 1-0 i powerplay efter bara några minuter. Men VH kvitterade kort senare genom Tatu Kokkola, även det målet i powerplay. Gästerna återtog ledningen i slutet av första perioden. Och sedan drog de bara ifrån ännu mer i andra perioden. 

Trots att Vimmerby hade sina lägen och spelade bra anfallshockey så lyckades Nyköping gå ifrån till 4-1 med 40 minuter spelade. 

– Det var nästan att man började skratta där ett tag. "Vad f*n är det som händer", tänkte man. Jag tror vi hade 17 skott på mål i den andra perioden, men det var några fantastiska räddningar från deras målvakt och några misslyckade passningar i sidled när vi hade friläge, säger VH-tränaren Staffan Lundh. 

Samtidigt konstaterar Lundh att det fanns brister i försvarsspelet. 

– Vi sprack upp lite väl enkelt och bjöd för mycket på kontringar. Om vi möter Nyköping någon mer gång finns det lite att jobba på. Att vara lite försiktigare på vissa punkter. Men som helhet tycker jag försvarsspelet var förhållandevis stabilt, som det har varit hela försäsongen, säger Staffan Lundh. 

Om Vimmerby hade svårt att sätta sina lägen i de två första perioderna var det helt tvärtom i den tredje. För då lossnade det – rejält. I 45:e minuten gjorde Philip Elgestål 2-4. I matchminut 53 satte Tatu Kokkola sitt andra mål till 3-4. Och tre minuter senare kvitterade VH genom Todd Winder. 

Matchen gick till förlängning, där Vimmerby fick inleda med en man mindre, för att Jakob Karlsson blev utvisad i slutsekunderna av tredje perioden. Men hemmalaget redde ut det och när det återigen var spel tre mot tre hade de ett par lägen att avgöra. Men det blev inga mål under de fem förlängningsminuterna och istället fick matchen avgöras på straffar. 

Där började lagen med att missa varsin straff. Sedan missade Nyköping igen, men Philip Elgestål tryckte in VH:s andra straff. Sedan räddade Gustav Bågenvik den tredje bortastraffen och då var det klart. 

– Det var lite en typisk försäsongsmatch efter en väldigt lång försäsong. Vi hade hyfsad fart och sedan var det kanske lite slarvigt i vissa försvarsarbeten. Men vi visar en styrka att vi kan komma igen, säger Staffan Lundh. 

Nu är försäsongen färdigspelad och när vi summerar har VH vunnit sju matcher och förlorat två. Två segrar är dock efter förlängning och en efter straffar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!