VH vände och vann - klart för playoff tre

Efter den imponerande hemmasegern mot Huddinge åkte VH-spelarna, och ett hundratal supportrar upp till Björkängshallen för en andra match. Men bortamötet blev tuffare, åtminstone till en början. För sedan vände Vimmerby och vann med 4-3.

Glädje. Vimmerby Hockey vände ur underläge och vann mot Huddinge i andra matchen. Därmed är "Tigrarna" vidare till sista playoffrundan.

Ishockey2020-03-06 21:19

Det var hemmalaget Huddinge som tog taktpinnen från början i fredagskvällens match. Vimmerby Hockey hade inte samma fina anfallsspel som i tisdagens hemmamöte.

Istället var de rödklädda hemmaspelarna piggast inledningsvis. De gjorde också matchens första mål då Niclas Lehman satte dit pucken efter fyra minuter. Vimmerby fick igång spelet någorlunda bra, men lyckades inte få in någon kvittering före paus.

Istället startade Huddinge den andra perioden på bästa möjliga sätt. Efter bara 27 sekunder gjorde Anton Kalte 2-0 och uppförsbacken växte för Vimmerby. Gästerna fick powerplay kort efter 2-0-målet och då dröjde det inte länge innan VH-backen Christoffer Rasch bombade in ett slagskott i nättaket.

Med bara ett par minuter kvar av mittenperioden gjorde Huddinge ett bra anfall som avslutades med att Jesper Cederberg stötte in 3-1. Även denna gång blev det dock en snabb kvittering, när Edwin Johansson forcerade in en passning från Roman Semjonovs.

Huddinge hade ledningen inför sista perioden, men Vimmerby hade momentum efter den sena reduceringen. Detta blev viktigt i tredje perioden, då Kristoff Kontos kvitterade med en kvart kvar. Detta efter en snabb kontring där kanadicken väggspelade med Jesper Norbäck innan han lade in pucken i nät. Bortalaget fortsatte ösa på och då pricksköt Roman Semjonovs in ledningsmålet, 4-3, efter en stark individuell prestation.

13 minuter kvar och plötsligt hade VH ledningen för första gången i matchen. Nu väntade en rafflande avslutning, där Huddinge jagade kvittering.

Guldregn över Vimmerbys spelare framför bortaklacken efter ett av lagets mål mot Huddinge.
Matchfakta

Huddinge-Vimmerby 3-4 (1-0, 2-2, 0-2)

Första perioden: 1-0 (04:10) Niclas Lehman (Måns Krüger, Martin Eklund).

Andra perioden: 2-0 (20:27) Anton Kalte (Dennis Nordström, Jonas Vidlund), 2-1 (21:09) Christoffer Rasch (Wilmer Lindblad, Kristoff Kontos), 3-1 (38:14) Jesper Cederberg (Dennis Nordström, Anton Kalte), 3-2 (38:41) Edwin Johansson, Mathias Wigley, Roman Semjonovs).

Tredje perioden: 3-3 (45:55) Kristoff Kontos (Jesper Norbäck, Niklas Salo), 3-4 (46:51) Roman Semjonovs.