VH:s semester över och träningssäsongen igång

Under måndagen samlades Vimmerby Hockey vid ishallen för att starta igång en ny säsong. "Det blir kul och se vad vi kan hitta på i år", säger VH:s tränare Staffan Lundh.

Hopptester för samtliga. Blev sisådär två meter.

Hopptester för samtliga. Blev sisådär två meter.

Foto: Josef Jacobson

Ishockey2021-08-02 18:00

Vid tretiden på måndagen kom spelare efter spelare till Ishallen i Vimmerby. Vissa nya andra medan andra varit med förut. En av de som kom till Vimmerby Ishall för första gången och fick träffa sina nya kamrater var Hugo Enock, backen med SHL-meriter som blev klar förra veckan. 

– Det ska bli roligt. Man är alltid lite nervös inför testerna. Det ska bli kul att dra igång, alla grabbar verkar trevliga av de jag hunnit prata med än så länge. 

Hugo vill komma igång nu och ser såhär på sin träning framöver.

– Man vill dra igång nu med isen och få känna på den. Jag kommer lägga lite extra fokus på konditionen då jag kan bygga upp min styrka rätt enkelt.

Han ser positivt på lagbygget.

– Senast jag var här var man på fel sida och åkte på ordentligt med pisk så kul att vara på andra sidan nu. Vi får se hur långt detta tar oss. Det finns bra erfarenhet här blandat med helt nya seniorspelare. Vi har en bra mix tror jag. Så det här ser bra ut. 

Under testerna som pågår men får avbrytas om vartannat på grund av regnskurar står tränare Staffan Lundh och övervakar. 

– Det vi gör idag är att vi genomför tester för att se vad grabbarna står efter sommaren. Det viktigaste är inte resultaten utan att vi får en överblick av läget för att se vad vi kan utgå ifrån. 

Det här väntar.

– Det blir fysträning denna vecka och is nästa. Vi har ju lång tid på oss att få ihop något bra då premiären inte är förens i oktober. 

Hugo Enock snackar med sina nya lagkamrater.
Hugo Enock snackar med sina nya lagkamrater.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!