"Vi är för tunna när det gäller" – PK:s framtid osäker

Det blev rejäl soppatorsk för Dackarna i kvartsfinalmötet mot Indianerna. Storstryk i Kumla i tisdags och klar förlust även i kväll (onsdag) i Målilla. "Det här känns jäkligt surt", sa lagledaren Peter Karlsson, vars framtid är osäker.

Det är inte säkert att Peter Karlsson, i blått, blir kvar i Dackarna.

Det är inte säkert att Peter Karlsson, i blått, blir kvar i Dackarna.

Foto: Haris Dreco

Speedway2020-09-23 21:39

Nä, Dackarna kunde inte alls få till en vändning i returen hemma i Målilla. Storförlusten i Kumla med 36–53 satte tydligt tonen i det här kvartsfinalen.

– Vi hade behövt få en kanonstart i kväll, men så blev det inte alls. Thorssell fick annars en klockren start i det första heatet, men så pajade Przedpelskis (Pawels) kopplingshandtag och han körde omkull, säger PK och suckar. 

Först i det fjärde heatet blev det poängövervikt för Dackarna – och när sedan Indianerna tog en femetta i det nästföljande heatet kändes det redan där och då avgjort. Till råga på allt tvingades Oliver Berntzon tidigt kasta in handduken.

– Han kunde inte fortsätta och han borde egentligen inte suttit på en cykel. På något sätt lyckades han väl blockera smärtan i tisdags. Nu gjorde det för ont i höften. Det såg ut som om någon slagit honom med ett basebollträ. Och Andersens (Hans) tumme vet jag inte hur den såg ut efter kraschen i går. 

Karlsson var med rätta tydligt besviken över resultatet efteråt. Totalt fick Dackarna storstryk i de två matcherna: 75–104.

– Vi är för tunna när det verkligen gäller. Vi levererar för dåligt helt enkelt och det finns inga bortförklaringar. 

Peter Karlsson tillägger att han har fått en hel del kritik för laguttagningen, där ingen av de polska stjärnorna Maciej Janowski eller Patryk Dudek fanns med i laget. En uttagning som förvånade många. 

Ångrar du nu att du inte tog ut dem mot Indianerna?

– Nej, och ärligt talat vet jag inte om det hade hjälpt heller. Indianerna var bra. Vi hade inte heller haft Dudek och Janowski fullt tillgängliga i kvartsfinal och en eventuell semifinal. Jag ville köra med samma lag. Och jag kan tycka att våra killar var värda mer än att åka ut så här tidigt. Det har varit roligt att se unga killar som Avon Van Dyck och Theo Johansson få chansen den här säsongen och ta steg i Elitserien. 

Hur ser din framtid ut i klubben?

– Jag ska inte ljuga. När Johan (Karlsson) och jag tog det här uppdraget sa vi att vi skulle köra i tre år. Det var samma inställning oavsett om vi tagit guld i år. Vi får se vad som händer nu. Det är bra för Dackarna om det blir ett så snabbt beslut som möjligt. Och det enda positiva med att vi åker ut i kvarten är ju att klubbarna får mer tid att förbereda sig inför nästa säsong. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!