Green väntar på debut och hoppas på norskt guld

Jonatan Green väntar fortfarande på att få göra debut för Greåker i den norska elitserien. I så fall gör han det i NM-slutspelet.

Jonatan Green hoppas på att få göra debut i Greåker snart och hjälpa laget i slutspelet där ett NM-guld står på spel.

Jonatan Green hoppas på att få göra debut i Greåker snart och hjälpa laget i slutspelet där ett NM-guld står på spel.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-03-11 19:00

Det är snart två månader sedan Jonatan Green bestämde sig för att lämna Vimmerby och pröva lyckan som innebandyproffs i Norge. Green är fortfarande kvar i Greåker, men har ännu inte fått göra debut för klubben.

Norges skarpa coronarestriktioner har satt stopp för allt spel och det norska innebandyförbundet valde att avbryta seriespelet i förtid och sikta in sig på att genomföra ett slutspel. 

– Greåker kom tvåa i serien och kommer få välja motståndare i nästa vecka. Om läget inte försämras så är planen att genomföra ett helt slutspel, säger Green som har tränat på med laget en längre tid.

– Jag har fått gott om tid på mig och har kommit in i det på ett väldigt bra sätt. Vi har fortfarande inte spelat några matcher, så det är svårt att säga hur nivån är. Men om jag tar just Greåker så är jag rätt säker på att de hade stått sig hyfsat i allsvenskan, säger Green.

Hur ser livet vid sidan av planen ut för dig? 

– Jag har fått jobb på ett dagis. Det tar lite tid att sätta sig in i och lära sig språket bland norska tvååringar, men i övrigt går det faktiskt bättre än förväntat med att förstå språket. 

Har du tänkt något kring spel i Vimmerby nästa säsong? 

– Inte än. Det är några lag som hört av sig under tiden jag varit här. Först och främst kommer jag avvakta och se vad som händer hemma. Det är många faktorer som kommer väga in i mitt beslut. I nuläget vet man ju inte ens om det kommer bli en ”vanlig” säsong 21/22 heller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!