VIBK-tränaren: "Fantastiskt viktigt för framtiden"

Återigen stod Vimmerby IBK för en imponerade vändning på hemmaplan. Trots ett utsatt läge mot Linköping FBC blev det seger med 9–8 efter förlängning.

Vimmerby jublade rejält efter det avgörande 9–8-målet, som kom drygt tre minuter in i förlängningen.

Vimmerby jublade rejält efter det avgörande 9–8-målet, som kom drygt tre minuter in i förlängningen.

Foto: MIchael Nordin

Innebandy2020-10-23 22:44

När klockan stod på 50:20 kontrade Linköping in 5–8. I boxplay. Då var det inte mycket som talade för Vimmerby.

Men som så många gånger förr kom VIBK tillbaka. 5–8 blev 8–8 och i förlängningen fixade Victor Wall två poäng när han stötte in 9–8 från nära håll, fint framspelad av Albin Westergren.

– Det var en jätteskön seger. Det här visar att vi är fortsatt svårslagna på hemmaplan. Vi hade en hög lagmoral från början till slut, säger tränaren Michael Elmér.

Han tillägger:

– Framför allt var det kul att vi hade så många olika målskyttar. När inte förstakedjan hade sin bästa match var det andra spelare som klev fram. Det är fantastiskt viktigt för framtiden.

Vi fick se en svängig match i Idrottshallen, där VIBK skaffade sig en tidig 4–1-ledning. Så långt var det Johan Carlsson, Albin Alfonsson, Mattias Zeilon och Kevin Rosén som hade gjort målen.

– Det var en kanonstart. Vi spelade enligt matchplanen och var giftiga framåt, säger Elmér.

Det unga Linköpingslaget kom dock tillbaka – med besked. De stod för två snabba reduceringar i den första perioden och gjorde sedan tre raka mål i mittenakten. Därmed stod det 4–6 på resultattavlan efter 40 minuters spel.

– Det var slarvigt av oss. Vi lyckades inte tajta till defensiven tillräckligt bra.

Den tredje perioden blev som sagt en rysare. Och det var VIBK:s yngre garde som låg bakom vändningen. Tack vare mål av Elias Travtjenko (2), Jack Fridh och Albin Westergren tog hemmalaget matchen till förlängning. Det var Travtjenko som gjorde både 7–8 och 8–8.

– Elias gjorde ett bra inhopp och bidrog med mycket energi. Med honom på planen fick vi ett aggressivare spel med mer bollinnehav, säger Michael Elmér.

I förlängningen hade Linköping ett gyllene läge att avgöra i powerplay – men stolpen räddade VIBK. Istället var det Victor Wall som gjorde mål, vilket gjorde att Vimmerby lyfte till en niondeplats i den haltande tabellen.

Bortatränaren Mathias Trinks var mycket besviken efter matchen:

– Det var en jobbig förlust. Vi borde ha tagit tre poäng. Tyvärr vek vi ner oss mentalt i den tredje perioden, när Vimmerby fick några slumpmål och kom tillbaka i matchen. Vi visste att den där "Vimmerbyvändningen" kunde komma, ändå lyckades vi inte stoppa det. Det känns frustrerande. 

– Det är egentligen bara den andra perioden som jag är nöjd med. Då kontrollerade vi spelet på ett bra sätt. I övrigt fick Vimmerby matchen dit de ville, med mycket böljande spel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!