VIBK:s match ställs in – efter nya coronabeskedet

På fredag kväll skulle Vimmerby IBK ha mött Bergs IK på bortaplan. Så blir det inte. På grund av hårdare coronarestriktioner är alla matcher i Östergötland inställda fram till den 19 november.

Foto: Michael Nordin

Innebandy2020-10-29 16:25

Det innebär att VIBK:s två kommande matcher, mot Berg och Solfjäderstaden, är uppskjutna.

– Däremot räknar vi med att möta Hovshaga om två veckor, så länge vi inte hör något annat. Vi kommer träna på som vanligt och förbereda oss inför den matchen. Sedan finns det förstås en stor risk att det kan tas andra beslut före det. Vi får väl se hur länge det dröjer innan även Kalmar län tvingas uppdatera sina restriktioner, säger VIBK-tränaren Michael Elmér.

Än så länge har Svenska Innebandyförbundet beslutat att alla division 1-matcher i Stockholm, Östergötland och Västra Götaland ska skjutas upp tills vidare.

– Det är jättetråkigt. Samtidigt går liv och hälsa före, så klart. De senaste dagarna har jag känt att det kunde bli så här, med tanke på den ökade smittspridningen i bland annat Östergötland, säger Michael Elmér.

VIBK-tränaren tycker att säsongen ska pausas fram till den 1 januari.

– Därefter kan vi förhoppningsvis göra en nystart. En fördel med ett sådant upplägg är att innebandyn har möjlighet att förlänga säsongen med några månader, om det skulle behövas.

– Tyvärr tror jag inte att förbundet kommer gå på den linjen. Istället är risken stor att vi försöker köra på i några veckor till, innan allting tar stopp. I det här läget kan man fråga sig om det verkligen är sportsligt rättvist att lagen i Småland får möta varandra, medan lagen i Östergötland inte ens får träna tillsammans.

Finns det risk att hela säsongen ställs in?

– Absolut, risken finns. Det känns som 50-50. Samtidigt ska jag inte måla med för mörka penslar i det här läget. Jag vill inget annat än att säsongen ska fullföljas som planerat, säger Michael Elmér.

Uppdatering: Vid 19-tiden på torsdagskvällen kom det väntade beskedet att även alla matcher på distriktsnivå i Östergötland ställs in de kommande tre veckorna. För Rimforsas del handlar det om matcherna mot Antvarden, KFUM Norrköping och Åby Ungdom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!