VIF flera nummer för stora för Södra Vi

Vimmerby IF hade inga större problem med att avfärda Södra Vi IF i Smålandscupens tredje omgång. Cupderbyt slutade med en förkrossande seger för hemmalaget med 7-0 (5-0).

Niklas Gunnasson gjorde två och Mohammad Jafr tre mål när VIF körde över Södra Vi med 7-0.

Niklas Gunnasson gjorde två och Mohammad Jafr tre mål när VIF körde över Södra Vi med 7-0.

Foto: Marcus Johannesson

Fotboll2020-07-03 21:11

Det var en ganska avvaktande start på cupmatchen mellan VIF och Södra Vi, som för att lagen ville lära känna varandra. Men så i den tolfte matchminuten höll sig hemmalagets Rickard Thuresson framme på en slumpartad höjdboll och tryckte in 1-0.

Inte ens halvminuten senare så hade Mohammad Jafr uttökat ledningen. Ludwig Strömbom serverade därefter Niklas Gunnarsson som i sin tur förvaltade friläget på bästa sätt. 

När Thuresson och Gunnarsson båda gjorde sina andra mål med samma korta mellanrum, så var derbyt givetvis avgjort. Lagen gick till halvtidsvila vid ställningen 5-0. Det var klasskillnad rakt igenom. 

– Vi sätter matchbilden tidigt och Södra Vi står väldigt högt med sin backlinje vilket vi utnyttjar på ett väldigt bra sätt, säger VIF:s tränare Johan Karlsson-Törndahl. 

VIF slog inte av på takten i den andra halvleken och Jafr passade på att göra sitt andra och tredje mål för kvällen. 

– Inför matchen hoppades jag på att det skulle vara klasskillnad mellan lagen. Det förvånade mig att Södra Vi ställde upp med sin trebackslinje, men det ska de ha cred för, menar Törndahl. 

Således är VIF nu klara för den fjärde omgången av Smålandscupen i vilken de nu ställs mot Ruda IF den 5 augusti. 

– Jag har spelat mot dem själv men har ingen koll på dem längre så det får bli till att plugga in sig, säger Törndahl som alltså har en hel månad på sig. 

Mohammad Jafr gör här sitt andra mål för kvällen.
Mohammad Jafr gör här sitt andra mål för kvällen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!