Viktig match för Rimforsa – nyckelspelaren saknas

Rimforsa IF:s herrar har fått upp farten och går nu mot tredje raka segern. Den får man dock jaga utan en av sina absolut viktigaste spelare – Hilding Djerf. "Då får någon annan kliva fram istället", säger tränaren Erik Svensson.

Rimforsa IF får klara sig utan sin nyckelspelare i onsdagens match.

Rimforsa IF får klara sig utan sin nyckelspelare i onsdagens match.

Foto: Marcus Johannesson

Fotboll2020-08-25 16:39

Efter två raka förluster i inledningen av division 4 har Rimforsa nu vänt på det och har istället två raka 2–1-segrar i ryggen. På onsdag kväll har man chansen att ta sin tredje raka seger när man åker till Linköping för att möta AC Studenterna. 

– Gör vi en bra prestation så är det väldigt svårt att slå oss. Chanserna är goda, men det gäller att vi är med från start, precis som vi var i vår senaste match, säger RIF-tränaren Erik Svensson.

Hans lag befinner sig för tillfället i mitten av den ovissa division 4-tabellen, men en eventuell seger på onsdag tar laget upp på nio poäng. Grebo IK, som leder serien, står på 12 poäng. 

– Vi tar bara en match i taget. Det är ingen idé att prata om vad som kan hända längre fram utan man måste göra jobbet varje gång. Bara för man gjorde en bra prestation senast så är man inte världsmästare, utan det gäller att göra det sju gånger till, säger Svensson. 

RIF får dock klara sig utan en av sina viktigaste spelare på onsdag kväll. Hilding Djerf är indisponibel och kommer inte komma till spel. Nils Lindsten, som saknades i den senaste matchen där RIF vann med 2–1 mot Derby, finns däremot med i truppen igen. 

– Det är klart att det är en viktig spelare som saknas, men när någon är borta och inte kan vara med så får någon annan kliva fram istället. Jag tycker att vi har spelare som kan klara av det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!