Viktiga spelaren lämnar Vimmerby IF: "Spännande"

Det händer saker i lokalfotbollen snart sagt varje dag. I lördags kunde ni läsa om HM IS tränarbomb, Karlo Goranci. Nu står det klart att en av Vimmerbys bästa spelare, Malin Blidfors, lämnar för spel i Västerviks Dam.

Nu är det klart att Vimmerbys skickliga försvarsspelare Malin Blidfors lämnar klubben. Istället blir det spel för henne i Västerviks FF.

Nu är det klart att Vimmerbys skickliga försvarsspelare Malin Blidfors lämnar klubben. Istället blir det spel för henne i Västerviks FF.

Foto: Tor Johnsson

Fotboll2020-11-01 13:31

– Jag tror helt enkelt inte att jag har tiden som krävs för spel i division två. Dessutom får vi smidigt med barnvakt när jag spelar i Västervik, säger den energiske backen Malin Blidfors om klubbytet. 

Pendlingsavståndet från hemmet i Ankarsrum blir ungefär detsamma som tidigare. 

Hur blir det att lämna VIF?

– Det var ett väldigt svårt val för mig. Det är alltid kul att spela så högt upp som möjligt – och det är dit man strävar. Samtidigt var det inte så roligt de sista veckorna i Vimmerby den här säsongen eftersom jag inte kunde träna nånting. 

Nu väntar istället spel i division tre, där Västervik är nykomling. 

– Jag känner flera spelare sedan tidigare efter säsongerna i Ankarsrum. Och det är extra kul att Amanda Lundberg är i klubben också. Vi har spelat ihop sedan flickfotbollen i Vimmerby. 

Vad tror du om Västerviks möjligheter?

– Bra. Jag ska inte säga att vi ska vinna serien, men jag tror att vi kan vara med i toppen. 

Vad tycker du om din insats i VIF i år?

– Helt okej. Men jag trodde kanske att det skulle gå lite bättre efter min säsong 2018, då jag kom tillbaka efter graviditeten och spelade i division ett. Det var en av mina bästa säsonger någonsin. Samtidigt känner jag att jag har mer att ge. Det ska bli spännande med Västervik.

Ett Västervik som redan är igång med inomhusträningen. 

– Inomhus är det bästa jag vet – och förhoppningsvis ska jag träna med Vimmerby också. 

Malin Blidfors, tredje VIF-spelare från vänster, gratuleras efter ett mål.
Malin Blidfors, tredje VIF-spelare från vänster, gratuleras efter ett mål.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!