Viktiga tillskottet: "Det är så jäkla skönt"

340 000 kronor in på kontot. Dackarna jublar över stödet som de och alla andra klubbar i elitserien får. "Nu går vi in i 2021 med en positiv känsla", säger klubbens ordförande Tomas Karlsson.

Jubel för Dackarna – 340 000 kronor tilldelas speedwayklubben.

Jubel för Dackarna – 340 000 kronor tilldelas speedwayklubben.

Foto: Michael Nordin

Speedway2020-12-04 07:30

Lagen i BAUHAUS-ligan i speedway har fått nästan en miljon kronor i stöd under året som gått. Först fick man 560 000 kronor för de två första kvartalen – och på torsdagen kom beskedet att man tilldelas ytterligare 340 000 kronor för de två avslutande kvartalen. 

Klubbarna i ligan har sedan tidigare kommit överens om att dela lika på pengarna. Därmed har alla klubbar fått exakt lika mycket pengar i kompensationsstöd.

– Det blir mer rättvist så. Jag tycker att det är bra att vi gjort så och även om det kunde varit så att vi får mer och någon annan mindre så är det här "fair", säger Tomas Karlsson, ordförande i Dackarna. 

Hur värdefulla är de här pengarna för er?

– Väldigt värdefulla. Nu kommer vi klara oss relativt bra det här året och det kommer inte att bli minussiffror. Det är så jäkla skönt. Sen måste jag också säga att Dackarna har gjort det väldigt bra under året, med olika insamlingar bland annat.

Hade ni förväntat en större eller mindre summa?

– Det ligger nog där någonstans. Man hoppas ju alltid på mer men givetvis är vi glada för det vi fått. 

Hur kommer 2021 se ut för speedwaylagen i Sverige? Det är nog ingen som vet det i nuläget. 

– Tyvärr känns det som att vi går mot ett jobbigt 2021. Samtidigt har vi nu fått något positivt att ta med oss. Nu går vi in i 2021 med en positiv känsla åtminstone, säger Karlsson. 

Karta: Dackarna AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!