Vimmerby bröt dystra sviten – vann jämn match mot Visby

Efter tre raka förluster fick Vimmerby Hockey återigen smaka på segerns sötma. Efter en dramatisk tredjeperiod kunde man pusta ut och konstatera att man vunnit med 2–1, efter att Pelle Ström avgjort.

VH vann hemma mot Visby/Roma.

Ishockey2021-01-27 21:14

VH har tidigare i Allettan nästan genomgående svarat för starka och fartfyllda förstaperioder. Mot Visby var det ingen skillnad. Hemmalaget drev upp tempot och öste på – och fick jubla. Anton Carlssons skott i den fjärde minuten räddades men på returen dök Mathias Wigley fram och gav VH 1–0. Båda lagen bjöd på en frejdig och offensiv hockey under de första 20 minuterna och det fanns bud på fler mål.

Tempot i matchen fortsatte att vara högt även i den andra perioden. Visby satte stenhård press på VH:s backar och skapade några lägen efter att man lyckats vinna pucken. Tomas Rydén – VH-målvakten som bänkades mot Nybro – fick visa varför han är bland topp tre i Allettans målvaktsliga när han svarade för flertalet högkvalificerade räddningar.

Trots en utebliven kvittering så får vi säga att Visby var hetare i mittenperioden. Med 30 sekunder kvar drog VH på sig en onödig utvisning som skulle visa sig bli kostsam.

För med bara drygt en minut spelad av den tredje perioden kvitterade bortalaget. Sami Tamminen hittade rätt och spräckte nollan för sitt lag.

Skulle VH börja darra och bli nervösa? Under i stort sett hela Allettan har man haft stora problem i sistaperioderna och ofta tappat matcherna helt. Den här gången var det annorlunda, kanske för att kvitteringen kom så pass tidigt. Med knappt halva perioden spelad kom en avvaktande utvisning på en bortaback, och VH passade på. I spel 6-mot-5 fick Pelle Ström en passning av Helge Holmstrand – och tryckte in ledningsmålet för VH med ett hårt, lågt skott.

Visby fortsatte bjuda på en "full fart framåt-hockey", samtidigt som VH gick för 3–1. Det skapade med andra ord en böljande matchbild där lägen fanns åt båda håll. Tomas Rydén hade fullt upp, likaså Filip Lindblad i andra kassen.

Med två minuter kvar att spela plockade bortalaget till slut ut sin målvakt och spelade i numerärt överläge. Tack vare ett uppoffrande spel och en duktig målvakt lyckades VH hålla undan och vinna med 2–1.

Det innebär att man tog sin första trepoängare efter en förlustsvit på tre matcher.

VH-Visby 2–1

Målen: 1–0 (03:44) Mathias Wigley (Anton Carlsson, Pelle Ström), 1–1 (41:08, spel 5 mot 4) Sami Tamminen, 2–1 (48:34) Pelle Ström (Helge Holmstrand, Philip Rondahl).

Skotten: 3035.